У США повідомили подробиці візиту Нуланд до Росії

13 жовтня 2021, 21:08
Нуланд назвала переговори з козаком продуктивними. Сторони обговорили спільні інтереси Росії та США.
Нуланд
Нуланд говорила в Росії про повне виконання Мінських угод / Reuters

Заступник держсекретаря Вікторія Нуланд позитивно оцінила переговори з нормандським переговірником від Росії Дмитром Козаком.

Під час зустрічі сторони торкнулися низки питань, серед яких було виконання Мінських угод, повідомляє Twitter-аккаунт прессекретаря посольства США в Москві Джейсона Ребхольца.

Згідно з повідомленням Ребхольца, Нуланд назвала переговори з Козаком продуктивними.Сторони обговорили спільні інтереси Росії і США, а також торкнулися питання повного виконання Мінських угод, відновлення стабільності і суверенітету України на Донбасі.

відео дня

"Заступник держсекретаря Нуланд: ми провели продуктивні переговори з Дмитром Козаком з приводу наших спільних інтересів, поділюваних також Україною, Францією і Німеччиною і стосуються повного виконання Мінських угод і відновлення миру, стабільності та українського суверенітету в Донбасі", - пише Ребхольц.

Переговори щодо Донбасу в нормандському форматі

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня по відеозв'язку провів переговори з німецьким канцлером Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. За підсумками переговорів лідери країн домовилися активізувати дискусію щодо Донбасу, а також консультації щодо організації зустрічі нормандської четвірки.

Пізніше пройшли телефонні переговори Меркель і Макрона з російським президентом Володимиром Путіним. Глава РФ звинуватив Україну в невиконанні Мінських угод і паризьких домовленостей. Однак у Кремлі заявили про готовність посилити консультації в рамках "Нормандії", а також обговорювати умови можливої організації саміту лідерів нормандського формату.

Президент Зеленський уточнив, що нормандський формат залишається єдиним майданчиком, в рамках якого можна домовитися про врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. Він сподівається на конструктивну зустріч нормандської четвірки вже найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти