У Росії прямо у відділенні поліції Навального заарештували на 30 діб

18 січня 2021, 15:53
Хімкинський міський суд заарештував російського опозиціонера до 15 лютого.
Навальний
У Росії пройшов суд у справі Навального / Reuters

У понеділок, 18 січня, опівдні в Росії почався суд у справі опозиціонера Олексія Навального, якого затримали відразу після повернення з Німеччини до Москви напередодні, 17 січня. Суд проходив прямо у відділенні поліції - у будівлі 2-го оперативного полку УМВС.

Як повідомляє Медуза, туди прибув суддя Хімкінського міського суду для проведення виїзного засідання.

АдвокатОльга Михайлова повідомила журналістам, що "ФСВП (Федеральна служба виконання покарань) просить суд заарештувати Олексія Навального до розгляду питання щодо заміни йому покарання з умовного на реальне у справі "Ів Роше".

Зазначимо, Олексій Навальний на засіданні Хімкінського суду прокоментував те, що відбувається.

"Я нічого не розумію. Чому засідання відбувається в поліції? Чому не повідомили, чому не дали повістки?", - сказав Навальний.

Глава мережі штабів Навального Леонід Волков в Telegram-каналі підкреслив, що те, що відбувається - це безумство.

"Вони бояться везти Олексія до суду, вони везуть суд до Олексія", - повідомив Волков.

У Росії прямо у відділенні поліції Навального заарештували на 30 діб

Трохи згодом Навальний почав вимагати, що допустили всіх журналістів на засідання. Також він розповів, що умови, в яких він провів ніч, "нормальні". Камера "тепла і досить чиста".

Орієнтовно о 16-й годині (за київським часом) Хімкинський міський суд заарештував політика Олексія Навального до 15 лютого, повідомила його прессекретар Кіра Ярмиш.

Чому затримали Навального

У Олексія Навального є умовний термін - 3,5 роки з випробувальним терміном 5 років. Його політик отримав за звинуваченням у розкраданнях у фірмах Ів Роше.

Термін мав закінчуватися 30 грудня 2020. За російським законодавством умовний засуджений повинен з певною періодичністю відзначатися за місцем реєстрації.

До свого отруєння, коли опозиціонер був здоровий і перебував у Росії, він не прийшов на реєстрацію шість разів:

13 січня,

27 січня,

3 лютого,

16 березня,

6 липня,

17 серпня.

Попри це, дружина Навального отримала дозвіл на його транспортування до Німеччини, коли він перебував у комі.

Як повідомляють ЗМІ, під час лікування у російських правоохоронців претензій до Навального не виникало. Питання почали з'являтися після 12 жовтня, коли його виписали з клініки Шаріте.

Однак Навальний продовжував перебувати в Німеччині. За два дні до закінчення його випробувального терміну ФСВП відправила Навальному попередження: якщо до 29 грудня 2020 року, він не приїде, то служба може попросити замінити умовний термін на реальний.

Попри попередження, опозиціонер не прибув до Росії. Після чого ФСВП, згідно із законом, 30 грудня оголосила Навального у розшук.

Отруєння Навального - про що важливо знати:

22 вересня Олексія Навального виписали з клініки Шаріте.

14 вересня лабораторії Франції та Швеції підтвердили факт отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального речовиною з групи Новачок.

14 вересня лікарі клініки Шаріте відключили Олексія Навального від апарату штучної вентиляції легенів.

6 вересня очільник МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетності Росії до отруєння Олексія Навального.

2 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що офіційний Берлін засуджує отруєння Олексія Навального речовиною з Новачка. У зв'язку з цим інцидентом у Німеччини є низка питань до Росії.

2 вересня у Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".

22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти