У МЗС Чехії назвали час запуску COVID-паспортів в Євросоюзі

9 березня 2021, 14:42
Як розповів міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржічек, чиновники з Єврокомісії представлять свій план з приводу COVID-паспортів 17 березня.
Ковид-паспорта
У МЗС Чехії назвали час запуску COVID-паспортів в Євросоюзі / Reuters

У країнах Європейського Союзу планується до літа запустити COVID-паспорти для тих людей, хто пройшов через вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомляє портал Euractiv з посиланням на заяву міністра закордонних справ Чехії Томаша Петржічека.

За словами головного чеського дипломата, такий документ повинен спростити закордонні поїздки. Як переконаний Петржічек, якщо чиновники в Брюсселі не запустить систему COVID-паспортів до літа 2021 року, то влада Чехії розгляне питання про інші види поїздок в цю країну громадян сусідніх країн.

Також повідомляється, що Єврокомісія повинна представити свій план з приводу COVID-паспортів 17 березня нинішнього року.

У той же час Петржічек проти дискримінації тих, хто ще не вакцинувався.

"Наш пріоритет - не дискримінувати людей. Так що для тих, хто не може пройти вакцинацію, подорож з тестом ‒ альтернатива вакцинації. Система повинна бути готова до літа", - підсумував керівник МЗС Чехії.

читайте такожЗМІ з'ясували важливі деталі плану Євросоюзу щодо COVID-паспортів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У зв'язку з початком вакцинації проти коронавірусної інфекції і продовженням боротьби з епідемією деякі держави прийняли рішення про введення так званих "паспортів вакцинації" – документів, які підтверджують, що людина зробила щеплення від коронавірусу. Такі сертифікати вже почали видавати в Ізраїлі та Росії.
  • На думку лікаря-інфекціоніста Євгена Дубровського, більш грамотним кроком могла б стати видача паспортів особам, які перенесли COVID-19.
  • Керівник МОЗ Максим Степанов заявляв, що такі документи можуть з'явитися в країні тільки після того, як пройде процедура масової вакцинації по всій Україні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти