В Німеччині вже готуються до вторгнення РФ - деталі

13 липня 2024, 16:26
264
На сьогоднішній день Бундесвер разом із союзниками по НАТО вже розробляє план по перекиданні військ на схід країни у разі нападу РФ на альянс.
В Німеччині вже готуються до вторгнення РФ - деталі
Німеччина готується до нападу РФ / колаж: Главред, фото: AP Photo/Mindaugas Kulbis, УНІАН

В рамках свого оперативного плану (OPLAN DEU) Німеччина та її союзники готують можливість перекидання німецьких збройних сил на схід країни у разі збройної агресії Росії проти країн НАТО. Про це повідомляє DW.

"При нападі РФ на східному фланзі НАТО через Німеччину протягом трьох-шести місяців буде необхідно перекинути до 800 тисяч солдатів альянсу, а також понад 200 тисяч одиниць різної техніки", - повідомили у виданні.

Як повідомили німецькі військові чиновники, ключовим шляхом для перекидання військ має стати шоссе А2 від міста Оберхаузен федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія до кільцевої автодороги Берліна.

відео дня

За даними німецьких ЗМІ Бундесвер, керівництво федеральних земель та уряд Німеччини продовжують працювати над цим секретним планом. Розглядається питання безпеки маршруту, його "вузькі місця" й альтернативи. Також опрацьовуються можливості цивільної інфраструктури для прийняття й обслуговування такої кількості техніки та військових.

Німецькі військові повідомили, що у разі ракетної атаки, чи диверсії найважливішим та найбільш небезпечним місцем у маршруті є міст Хоенварте через Ельбу довжиною майже 1200 метрів.

Німеччина та війна проти Росії

Раніше у Польщі повідомили, що українські біженці можуть законно перебувати у країні до 30 вересня 2025 року, що дозволить громадянам України і надалі отримувати доступ до медичних послуг та низки виплат.

Нагадаємо, українські біженці можуть залишатися в Німеччині з недійсним закордонним паспортом. Для надання або продовження тимчасової посвідки на проживання чинність паспорта не є обов'язковою умовою.У Чехії можуть ухвалити зміни до закону Lex Ukraine, згідно з якими українці, які перебувають під тимчасовим захистом, зможуть отримати дозвіл на постійне проживання на території країни.

Читайте більше новини за темою Німеччини та війни в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти