У бункер - на бронепоїзді: Путін пересів з літака на залізницю

13 лютого 2023, 16:43
Російський диктатор віддає перевагу бронепоїзду з початку підготовки війни з Україною.
Путина
Володимир Путін переміщається в бронепоїзді / скріншот

Президент країни-агресора Володимир Путін все частіше подорожує не на літаках президентського загону, а на спеціальному броньованому поїзді.

При цьому російський диктатор віддає перевагу бронепоїзду з початку підготовки війни з Україною. Про це пише Центр "Досьє"з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента РФ.

Відзначається, що поїзд був підготовлений для Путіна ще в 2014-2015 роках, але постійно їздити на ньому він почав у другій половині 2021 року, коли почалася підготовка до вторгнення в Україну. Компанія, яка володіє поїздом, пов'язана з племінником Юрія Ковальчука, акціонера банку "Росія" і близького друга президента.

"Виїзд поїзда може бути спонтанним, неанонсованим. Після початку війни, в лютому-березні, він став дуже активно користуватися поїздом, особливо щоб дістатися до своєї резиденції на Валдаї", - розповіло джерело.

Журналісти додали, що потяг Путіна зовні не сильно відрізняється від інших російських поїздів: на ньому такі ж сіро-червоні смуги, як у звичайного пасажирського. Але кілька вагонів поїзда броньовані і оснащені спецзв'язком.

Раніше повідомлялося, що у районі резиденції президента РФ Володимира Путіна в Московській області розмістили комплекс ППО.

Розміщення комплексу ППО зафіксували всього в 10 кілометрах від резиденції Путіна в Ново-Огарьово.

Нагадаємо, що в російських Telegram-каналах почали з'являтися фото і відео з установками ППО, які розмістили на дахах будівель і вільних майданчиках в Москві. Разом з установкою в Заріччі їх вже мінімум п'ять.

Раніше повідомлялося, що в центрі столиці країни-агресора РФ встановили системи протиповітряної оборони прямо на даху двох будівель - бізнес-центру в Тетеринському провулку і будівлі російського Міноборони. Там поставили зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир".

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти