У Брюсселі пояснили, чому прибрали фразу Борреля "ЄС - не банкомат"

28 вересня 2020, 16:55оновлено 29 вересня 2020, 00:49
Представник Євросоюзу із зовнішньої політики Петер Стано дав офіційний коментар з приводу скандальної фрази Жозепа Борреля.
Боррель
Жозеп Боррель / УНІАН

Чиновники Європейського Союзу прокоментували ситуацію з видаленням фрази "Євросоюз - не банкомат" зі статті верховного представника ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозепа Борреля, яка описувала його візит в Україну.

Про це повідомляє німецький портал Deutsche Welle з посиланням на слова представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики Петера Стано.

"Ця фраза була згодом видалена, щоб краще показати візит верховного представника до Києва, який був дуже продуктивним", - заявив він.

відео дня

читайте також"Наркоман-Україна готова віддати останнє": експерт роз'яснив, як злізти з голки МВФ

Скандал з фразою "Євросоюз не банкомат" - що було раніше:

  • 22 вересня 2020 року Жозеп Боррель прибув до Києва, де провів зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським і керівником МЗС Дмитром Кулебою. Єврочиновник запевнив президента в тому, що Брюссель підтримує Україну і її народ.
  • Після цього була офіційна стаття Борреля за підсумками його візиту в Україну. У матеріалі була фраза: "Як я сказав президенту (Володимиру Зеленському - Главред), Європейський Союз - не благодійна організація або банкомат. Найкращий спосіб для нас підтримати Україну - це допомогти в реформуванні країни. Але здійснити ці реформи можуть тільки самі українці".
  • Згодом цю фразу видалили зі статті. Решта тексту залишився без змін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти