У ЄС відмовилися від скандальної фрази Борреля, виголошеної Зеленському

26 вересня 2020, 16:52
392
У ЗМІ стверджують, що Боррель міг і не говорити Зеленському фразу про "банкомат".
Євросоюз
Інші моменти у заяві ЄС не зазнали змін / УНІАН

У Євросоюзі прийняли рішення вилучити зі статті глави європейської дипломатії Жозепа Борреля фразу про те, що ЄС для України не повинен сприйматися як "банкомат " або "благодійна організація".

Про це повідомляє Європейська правда.

Як зазначає видання, в текст вийшовшої на сайті Європейської служби зовнішніх дій статті були внесені зміни. Зміну своєї позиції з цього питання підтвердили ЄП і у представництві Європейського Союзу.

Зокрема, з матеріалу було прийнято рішення вилучити речення Борреля "Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом".

Більш того, інсайдер Європейської правди запевняє, що під час зустрічі Бореля і Зеленського чиновник ЄС таку фразу й зовсім не озвучував.

Інші моменти в тексті не змінилися.читайте такожЗеленський дав "зелене світло" мільярдному кредиту від Євросоюзу

  • Нагадаємо, 25 вересня у Євросоюзі опублікували заяву Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля. Було зазначено, що під час зустрічі з Володимиром Зеленським європейський чиновник закликав Україну не вважати ЄС банкоматом або благодійною організацією.
  • Додамо, офіційний Київ мав намір провести перемовини з Євросоюзом про перегляд Угоди про асоціацію. Дискусія повинна була пройти в рамках двостороннього саміту Україна-ЄС, запланованого на 1 жовтня.
  • Саміт Україна-ЄС був перенесений після розмови голови Європейської Ради Шарля Мішеля з президентом України Володимиром Зеленським. Нова дата проведення заходу - 6 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти