У Білорусі назвали мету Лукашенка на перемовинах з Росією щодо Союзної держави

21 лютого 2021, 03:11
Лукашенко опинився в ситуації, коли він фактично загнаний в кут, вважає Віталій Римашевський.
Лукашенко
Лукашенко пообіцяє Москві подальшу інтеграцію Білорусі з Росією, але тільки як мінімум через рік - політик / Reuters

У рамках нових перемовин з Володимиром Путіним білоруський президент Олександр Лукашенко спробує виторгувати 3 мільярди доларів, проте навряд чи погодиться на подальшу інтеграцію двох країн в рамках Союзної держави. Однак можливостей для маневру у нього мало, тому що політик посварився з усім демократичним світом, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 білоруський опозиціонер Віталій Римашевський.

За його словами, Лукашенко багато років повертається до перемовин з Росією саме в той момент, коли псуються відносини Білорусі із Заходом. При цьому навіть зараз, в складний період для свого режиму, білоруський глава держави намагається отримати гроші від Москви, не надавши конкретних зобов'язання з питань подальшої інтеграції з РФ в рамках Союзної держави.

"Абсолютно очевидно, Лукашенко протягом останніх 20 років приходить до Путіна, до союзних патріотичних почуттів, коли відносини із Заходом і всередині країни псуються. Наразі саме такий період. Я тільки хочу звернути увагу, що навіть у цей складний для себе період він каже: дайте мені 3 млрд сьогодні, а союзну державу ми будемо будувати з вами завтра, тобто у 2022 році, можливо, буде референдум. Тому ці маніпуляції, звичайно, не нові, хоча риторика Лукашенка засмучує", - сказав політик.читайте такожПутін має намір до вересня приєднати Білорусь і заплатить за це Лукашенку 3,5 $ млрд - журналіст

Також він додав, що наразі Білорусь потрапила до складної ситуації, і Лукашенко може зробити вибір, який не влаштовує білоруську державу. Його заяви можуть призвести до небезпеки.

"Насправді це дуже небезпечна риторика (про пошук зовнішніх ворогів, - ред.). Лукашенко загнаний в кут і розуміє, що крім як у Путіна, можливо, ще Китай - йому більше ніде шукати підтримки. По суті, з усім демократичним світом він посварився", - підкреслив Римашевський.

Перемовини Росії та Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти