Україна вперше уразила підводний човен і корабель РФ ракетами Storm Shadow - Sky News

14 вересня 2023, 09:45оновлено 14 вересня 2023, 11:32
У Великій Британії високо оцінюють нестандартні Збройних сил України та їхню готовність йти на ризики для досягнення ефективних результатів.
Корабель, підводний човен РФ
Україна вперше за час війни вдарила по підводному човні окупантів РФ - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія ( ілюстративні фото)

Україна за допомогою британських ракет Storm Shadow атакувала війська агресора Росії в захопленому Севастополі. Армія уразила далекобійним озброєнням ворожий підводний човен і корабель. У Британії назвали український удар першою відомою успішною атакою на російський підводний човен за час повномасштабної війни.

Як повідомляє Sky News з посиланням на українські та західні джерела, в ніч на середу, 13 вересня, Україна застосувала британські далекобійні ракети Storm Shadow по ворожих об'єктах російських окупантів біля берегів Чорного моря в окупованому Севастополі. В результаті ЗСУ уразили підводний човен і корабель.

"Це були (ракети, - ред.) Storm Shadow", - сказало одне з джерел журналістів.

відео дня

У Міноборони Британії поки що не коментували атаку, проте свою точку зору озвучив глава британського Королівського флоту адмірал Бен Кі.

"(Українці, - ред.) демонструють, що можна зробити за допомогою інноваційних розумових процесів і готовності піти на ризик", - сказав Кі.

Журналісти підкреслили, що це перша відома успішна атака на підводний човен окупантів РФ за час повномасштабної війни.

ЗСУ завдали ударів по військах РФ у Севастополі

Збройні сили України 13 вересня завдали ударів по російських окупаційних військах в окупованому Севастополі. Вдалося уразити ворожий десантний корабель і підводний човен.

"Вранці 13 вересня ЗСУ завдали успішних ударів по засобах ВМС і портовій інфраструктурі окупантів у корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя", - підкреслили військові.

У Головному управлінні розвідки Міноборони розповіли, що також удар припав і на судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе в Севастополі.

"Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна", - зазначили у військовій розвідці.

В Офісі президента назвали мету ударів по кораблях РФ у Севастополі. За словами радника глави ОП Михайла Подоляка, потрібна демілітаризація Чорноморського флоту агресора, щоб забезпечити безпеку морських торговельних шляхів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти