У Путіна "прагнуть" позбавити Україну підтримки одного з найважливіших союзників - WP

31 грудня 2023, 12:45
1533
Пропаганда Росії в Західній Європі - прихований фронт, на якому ведеться війна проти України, написали у своєму матеріалі журналісти The Washington Post.
Україна, Франція
Мета Москви - підірвати підтримку України і послабити рішучість НАТО, - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Агресор Росія посилює свою пропаганду у Франції, щоб посіяти в країні розбрат щодо підтримки України. Окупанти "хочуть" використовувати франкомовні соціальні мережі, політиків та активістів для реалізації такого "завдання".

Журналіст The Washington Post опублікували матеріал із посиланням на документи Кремля і ультраправих французьких політиків, у якому йдеться, що Москва посилила роботу, спрямовану на підрив підтримки України з боку Франції.

"Росія збільшує свої зусилля, щоб підірвати підтримку Києва з боку Франції, що є прихованим фронтом пропаганди в Західній Європі, який став частиною війни проти України", - зазначили у виданні.

відео дня

Також вони акцентували увагу на тому, що ознайомилися з документом Європейської служби безпеки, в якому говориться про причетність до реалізації "проекту" заступника голови Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка. Чиновник доручив кремлівським політтехнологам сприяти політичним розбратам у Франції.

Серед головних інструментів - франкомовні соціальні мережі, політичні діячі, лідери громадської думки та активісти.

"Мета Москви - підірвати підтримку України і послабити рішучість НАТО", - підкреслюється в матеріалі.

Війна Росії проти України

У Путіна будують плани по розколу в Україні, розповіли у ГУР Міноборони. Згідно з даними військової розвідки, росіяни хочуть дискредитувати мобілізацію і просувати свої пропагандистські наративи щодо війни.

Україна підвищила ставки щодо Криму - посилення атак ЗСУ на війська РФ на захопленому півострові може призвести до того, що глава Кремля Володимир Путін залишиться без флоту, написали в Bloomberg. У навколокремлівському експертному співтоваристві також є думка, що українські війська вже фактично вигнали ЧФ РФ із Кримського півострова.

США дадуть Україні 61 млрд доларів для військової допомоги, переконаний радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. На його думку, геополітичні завдання не дозволять Штатам відмовитися від підтримки України в обставинах, що склалися.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти