У Путіна зробили заяву у відповідь на санкції Заходу проти Росії

3 березня 2021, 12:03
У Кремлі готують відповідь на дії США і Євросоюзу.
Пісок
Санкції США і ЄС - це втручання Заходу у внутрішні справи Росії, - Пєсков / УНІАН

Нові санкції США і Євросоюзу завдають шкоди відносинам Росії і Заходу, які залишають бажати кращого. Москва негативно реагуватиме на будь-які обмежувальні заходи. Відповідь РФ на такі дії відповідатиме національним інтересам держави, сказав прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости.

За його словами, обмеження Заходу проти РФ - це втручання у внутрішньополітичні процеси російської держави. Такі заходи шкодять відносинам Росії з Вашингтоном і Брюсселем, а також не сприяють побудові конструктивного діалогу.

"Вони є нічим іншим, як втручанням у внутрішні справи Росії... будь-які подібні обмеження ми вважаємо абсолютно неприйнятними, бо вони суттєво шкодять відносинам, які і без того знаходяться в жалюгідному стані, в даному випадку - відносинам зі Сполученими Штатами Америки і відносинам з Євросоюзом", - вважає Пєсков.

Також він сказав, що санкції щодо низки російських чиновників фактично продублювали обмеження, які вже діють проти них на базі національного законодавства РФ. Зокрема, вони позбавлені права відкривати банківські рахунки за кордоном і володіти там активами.читайте такожУ США опублікували список росіян, щодо яких впровадили санкції

Спікер Кремля уточнив, що Росія має намір вжити відповідних заходів проти Заходу, які відповідатимуть інтересам російської держави.

"Відповідь буде такою, яка найкращим чином відповідатиме нашим власним інтересам. Ну, безумовно, тут принцип взаємності. Від нього неможливо відмовитися в міждержавних відносинах", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Санкції США і ЄС щодо Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти