Суд визнав Трампа винним у справі про спробу зґвалтування

9 травня 2023, 22:27оновлено 9 травня 2023, 23:16
Колишній американський президент має виплатити п'ять мільйонів доларів компенсації.
Суд визнав Трампа винним у справі про спробу зґвалтування
Суд визнав Трампа винним у справі про спробу зґвалтування / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот NBC News

Федеральний суд Манхеттена визнав винним колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Елізабет Джин Керролл.

Як повідомляє телеканал CNN, присяжні визнали, що Трамп домагався Керролл у 1996 році в примірочній торгового центру в Нью-Йорку.

Експрезидента США зобов’язали виплатити майже два мільйони доларів компенсації за звинуваченням у побоях.

Окрім того, присяжні визнали Трампа винним у наклепі. У 2022 році він заперечив, що домагався жінки, бо вона нібито "не його тип". Колишнього лідера США зобов’язали виплатити ще три мільйони доларів.

Тож у сумі 45-й американський президент має виплатити п'ять мільйонів доларів компенсації.

Як повідомляв Главред, 4 квітня колишній президент США Дональд Трамп прибув до суду Нью-Йорка, де він здався для пред'явлення звинувачень. Трампа заарештували в Нью-Йорку. Він став першим в історії американським лідером, якого звинувачують у кримінальному злочині.

У чому звинувачують Трампа

Велике журі в Нью-Йорку проголосувало за пред'явлення кримінальних звинувачень колишньому президенту США Дональда Трампа у справі про його причетність до виплати 130 тисяч доларів за мовчання екс-порнозірці Стормі Деніелс.

Незадовго до президентських виборів 2016 року Деніелс отримала від юристів Трампа 130 тисяч доларів в рамках домовленості про мовчання.

За версією слідства, Деніелс заплатили, щоб "купити мовчання" щодо її передбачуваного зв'язку з політиком. Прокурор Манхеттена підозрює, що виплати були зроблені з коштів на виборчу президентську кампанію 2016 року.

Факт виплат у 2018 році визнав колишній адвокат Трампа Майкл Коен. Сам політик заперечує як зв'язок з Деніелс, так і своє ставлення до отриманих нею виплат.

Дивіться відео про те, чому у США зростає популярність Трампа:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти