Столтенберг різко звернувся до Росії через Україну

9 лютого 2021, 19:40оновлено 9 лютого 2021, 20:58
У НАТО зажадали від РФ вивести війська з окупованого Донбасу.
Столтенберг різко звернувся до Росії через Україну
У НАТО закликали Росію вивести війська з Донбасі / Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росія покласти край підтримці незаконних збройних формувань на Донбасі і вивести свої війська зі сходу України.

"Союзники по НАТО єдині в засудженні незаконної анексії Росією Криму та її агресивних дій на сході України. Ми закликаємо Росію покласти край підтримці незаконних формувань на сході України і вивести свої підрозділи з її території. Я заохочую зусилля української сторони, спрямовані на мирне вирішення конфлікту", — сказав Столтенберг по закінченню зустрічі з прем'єрміністром України Денисом Шмигалем в Брюсселі.

За словами генсека Альянсу, в ході зустрічі сторони обговорювали,"як далі ми можемо посилити партнерство між НАТО і Україною".

читайте такожЕкс-глава розвідки заявив про серйозну загрозу військових приготувань Росії в Криму

"Україна - один з найважливіших і близьких партнерів – ви надаєте підрозділи для участі в навчаннях і операціях, включаючи в Афганістані і Косово, так само як і в Сили швидкого реагування. Ми цінуємо ці вклади, які демонструють українську прихильність Євро-Атлантичній безпеці. Тому Україна зараз для НАТО є партнером з розширеними можливостями. Цей статус дозволить нам ще більше поглиблювати нашу співпрацю", - підкреслив він.

Крім того, він заявив, що Північноатлантичний альянс посилив свою присутність в Чорному морі у відповідь на дії Росії в регіоні.

"НАТО посилює свою присутність у Чорному морі. Тільки за останні три тижні три кораблі ВМФ США перебували в Чорному морі. Пройшли навчання з українським ВМФ. НАТО приділяє цьому регіону стратегічне значення", - зазначив генсек Альянсу.

читайте такожСтало відомо про плани щодо нових санкцій Євросоюзу проти Росії

Як раніше повідомляв Главред:

  • НАТО захистить Україну від інтервенції, заявив американський військовий, капітан 1-го рангу, керівник Антитерористичного центру НАТО в Туреччині, начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві, представник НАТО в РФ Гаррі Табах. За його словами, на Донбасі армія США діяла б інакше.
  • В Альянсі розкрили небезпеку Росії. У НАТО заявили про провальні спроби залучення Росії до співпраці.
  • У НАТО розповіли, як протистоятимуть РФ у Чорному морі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг зробив нову заяву з приводу протистояння НАТО і РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти