НАТО захистить Україну від інтервенції - американський військовий

28 жовтня 2020, 10:34
На Донбасі армія США діяла б інакше.
Війна на Донбасі
У Збройних силах потрібно мати витримку , вважає Гаррі Табах / УНІАН

У разі інтервенції НАТО захистить Україну, при цьому Європа повинна активніше брати участь у допомозі нашій країні стати частиною Євросоюзу.

Таку думку висловив американський військовий, капітан 1-го рангу, керівник Антитерористичного центру НАТО в Туреччині, начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві, представник НАТО в РФ Гаррі Табах в програмі ХристяTalk на каналі Obozrevatel, відео якої опубліковано в YouTube.

"Я сподіваюся, що такого (інтревенції, - ред.) не буде. Але думаю, що, звичайно, так (НАТО захистить Україну, - ред.). Знову ж таки, коли ви говорите про НАТО, ви говорите про США, або про Європу, або про Туреччину? Ми в Америці постійно підкреслюємо, що Україна - у городі Європи. Європа повинна активніше брати участь у цьому. Менше брати участь у наших виборах в Америці та більше - в житті й допомозі Україні стати частиною Європейського Союзу, частиною НАТО, частиною цивілізованого світу. Тому що явно і Україна, і Грузія прагнуть до цього", - зазначив американський військовий діяч.

Також Табах оцінив так зване перемир'я на Донбасі, коли окупанти обстрілюють українську армію, а наші військові не мають права відповідати на обстріл.

"Як військовий, я там не перебуваю, я там нічим не командую. Якби це була американська армія, то ми б діяли по-іншому", - сказав військовий.

Як приклад він навів порядок ведення бою в армії США.

"При Обамі у нас був порядок ведення бою, що не можна стріляти, поки по тобі не стрельнуть, а коли прийшов Трамп, він скасував цей наказ. Він сказав: Якщо по вас стріляють, то стріляйте. А якщо командир - будь він командир роти, командир армії, командир батальйону або корабля – вважає, що його люди або апаратура в небезпеці, стріляйте. І стріляйте наповал. І звичайно, тоді наші солдати знищили ІДІЛ, і більше ми цього не бачимо", - розповів Табах.

"Російські літаки, які часто хуліганили, пролітаючи над нашими кораблями, наближаючись дуже близько до наших літаків, створюючи аварійну ситуацію. Давно вони це робили? При Обамі вони це робили постійно, тому що ми не могли по них стрельнути", - додав офіцер.

За його словами, складно сказати, які рішення повинні ухвалювати українські офіцери в окопах на Донбасі - відповідати на вогонь з того боку або не відповідати.

"Іноді треба витримати і не входити в бій. Але деякі не витримували і починали палити у відповідь. І знищували ворога. Але командир на рівні роти або батальйону не знає, що відбувається на іншому фронті, він не знає, що відбувається політично. Він знає тільки свій напрямок", - додав військовий.

"Тому часто в Збройних силах потрібно мати витримку, потрібно розуміти, що ти не бачиш всю картину цього. У тебе наказ стояти тут - і стій. Жодної самодіяльності, жодних особистих ідей", - резюмував Табах.

читайте такожОбама дав Путіну "зелене світло" на анексію Криму - офіцер НАТО

Нагадаємо:

  • У вересні журналіст Юрій Бутусов на своїй в Facebook опублікував фотокопію наказу №330 за підписом Міністра оборони Андрія Тарана - про преміювання і штрафи для військовослужбовців в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.
  • Згідно з документом, військових штрафуватимуть зокрема і за вогонь у відповідь по ворогу без прямого наказу командирів.
  • Шкала штрафів варіюється залежно від кількості зафіксованих порушень і від посади порушника (від 25% до 75% премії).
  • Пізніше екс-президент Петро Порошенко запропонував оплачувати силами своєї політичної сили Європейська солідарність штрафи, які на бійців і офіцерів ЗСУ може накласти командування за відкритий в зоні військового конфлікту на Донбасі без наказу вогонь у відповідь по бойовиках.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти