Штурм Капітолія: кількість жертв зросла, на протестувальників чекають суворі звинувачення

8 січня 2021, 08:09оновлено 8 січня 2021, 09:47
Поліцейський став п'ятою жертвою заворушень у столиці США.
Протести в США прихильників Трампа
Протести в США прихильників Трампа / GettyImages

Помер офіцер поліції Капітолія - він став п'ятою людиною, яка загинула в результаті масових протестів прихильників Трампа у Вашингтоні 6 січня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на три джерела.

Раніше було відомо про чотири жертви заворушень у Вашингтоні. Зокрема, одна жінка була застрелена поліцією Капітолія, коли натовп увірвався в будівлю. Загибла виявилася ветераном ВПС США Ешлі Беббітт. Вона жила в Сан-Дієго (штат Каліфорнія), 14 років служила у ВПС.

Ще троє людей померли в медичних установах.

Прокуратура порушила 55 справ проти учасників подій, в ході яких був захоплений Капітолій. Звинувачення також будуть висунуті проти тих, хто допомагав розпалювати заворушення, пише The Hill. Виконуючий обов'язки прокурора США в окрузі Колумбія Майкл Шервін заявив, що будуть пред'явлені "максимальні звинувачення".

Тим часом міністр армії США Райан Маккарті заявив, що Національна гвардія зведе навколо Капітолія триметровий паркан, який простоїть там щонайменше 30 днів, пише Голос Америки.

За його словами, Пентагон надав необхідні ресурси у відповідь на запит міської влади Вашингтона. Маккарті також заявив, що чиновники не уявляли, що існує можливість прориву в Капітолій.

За словами чиновника Пентагону, зараз в Капітолії знаходяться 850 військових Національної гвардії, а до вихідних кількість нацгвардійців США у Вашингтоні досягне 6500 осіб.

читайте такожТрамп вперше визнав свою поразку на виборах президента

Протести у США - про що повідомлялося раніше:

  • Члени уряду США почали обговорювати можливість дострокового відсторонення чинного президента Дональда Трампа від влади і передачу повноважень віце-президенту Майку Пенсу. Зокрема, члени Кабінету Трампа запропонували задіяти 25-ту поправку до Конституції США.
  • Ще один варіант - імпічмент. Член Палати представників США Ільхан Омара повідомила, що вже почала готувати документи для ініціювання цієї процедури.
  • У ніч на 7 січня на тлі масових заворушень Конгрес США все ж таки закінчив підрахунок голосів колегії виборників, які проголосували на президентських виборах. Рішенням Конгресу була затверджена перемога кандидата від демократів Джо Байдена.
  • Чинний глава Білого дому Дональд Трамп зробив неоднозначну заяву після затвердження Байдена новим президентом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти