Сенат США провалить імпічмент Трампу: ЗМІ дізналися причину

27 січня 2021, 08:40оновлено 27 січня 2021, 11:08
Тільки 5 сенаторів-"республіканців" підтримують Демократичну партію у Сенаті щодо імпічменту 45-му президенту США Дональду Трампу.
Трамп
"Республіканці" не підтримують імпічмент Трампу / Reuters

У Сенаті США пройшло голосування про визнання неконституційним імпічменту 45-му президенту Америки Дональду Трампу, яке підтримали 45 сенаторів від Республіканської партії. У числі 55 законодавців, які виступили проти і підтримали "демократів", опинилося 5 "республіканців". Для підсумкового затвердження імпічменту Трампу, швидше за все, не вистачить 17 голосів.

Як стверджує американське видання The Hill, з ініціативи сенатора від Республіканської партії Ренда Пола 26 січня у Сенаті відбулося голосування про визнання неконституційним процесу імпічменту Дональду Трампу. Цю пропозицію схвалили 45 сенаторів - "республіканців". П'ятеро законодавців від Республіканської партії - Мітт Ромні, Бен Саас, Сьюзен Коллінз, Ліза Мурковскі і Пет Тумі - виступили на боці "демократів" в питанні судового процесу у справі Трампа. З цього випливає, що переважна більшість законодавців від Республіканської партії не підтримують процедуру імпічменту Трампу.

Наразі у верхній палаті американського парламенту 50 представників Республіканської партії, 48 законодавців представляють "демократів", ще 2 – позиціонують себе в якості незалежних кандидатів. Всього у Сенаті 100 депутатів. Для оголошення імпічменту Трампу Демократичній партії потрібно 67 голосів - на даний момент, враховуючи підтримку 5 "республіканців", не вистачає ще 12 голосів. В цілому Демократичній партії для імпічменту Трампу потрібно знайти 17 голосів законодавців. Тільки за наявності підтримки 2/3 Сенату відбудеться імпічмент.читайте такожНавіщо у США оголосили ще один імпічмент Трампу

Імпічмент Дональду Трампу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти