Росія хотіла вбити гендиректора Rheinmetall: розкрито змову

11 липня 2024, 19:34
365
США та Німеччина зірвали російську змову щодо вбивства генерального директора виробника зброї, який відправляв озброєння в Україну.
Росія хотіла вбити гендиректора Rheinmetall: розкрито змову
Росіяни планували вбити гендиректора компанії, яка відправляла зброю в Україну / США та Німеччина зірвали російську змову щодо вбивства генерального директора виробника зброї, який відправляв зброю в Україну

Німецькі та американські спецслужби змогли зірвати замах на вбивство Арміна Паппергера, який є генеральним директором компанії Rheinmetall, яка виробляла та поставляла зброю до України. Про це повідомляє CNN.

Спецслужбав вдалось викрити ще кілька епізодів, які повинні були б перерости у замахи на офіційних представників компаній, що допомагають Україні зі зброєю. Проте, найзухвалішим був план вбивства Пеппергера, котрий є головою німецького мануфактурного заводу із виробництва боєприпасів, артснарядів та військових автомобілів.

"Коли американці дізналися про ці зусилля, вони повідомили про це Німеччину, чиї служби безпеки тоді змогли захистити Паппергера та зірвати змову. Високопоставлений урядовець Німеччини підтвердив, що США попередили Берлін про змову", - йдеться у звіті відомства.

відео дня

Також спецслужби Німеччини та США заявили, що протягом довгого часу росіяни вербували агентів та висилали своїх шпіонів, які займались на території Європи диверсійною діяльністю.

Пеппергер був очевидною мішенню: його компанія Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником життєво важливих 155-мм артилерійських снарядів, які стали основною зброєю в тяжкій війні на виснаження України.

Що відомо про Rheinmetall?

Rheinmetall AG - німецький концерн, утворений 13 квітня 1889 року. Це один із найбільших виробників військової техніки та озброєння у Німеччині та Європі. В основному концерн займається виробництвом військової техніки, озброєння та виробництвом комплектуючих для автомобілів, пише Вікіпедія.

Допомога Україні від світових союзників

Нагадаємо, для України оголосили два пакети допомоги. Перший пакет - на $150 млн за програмою PDA. Це порівняно швидка передача зі складів армії США.

Також раніше стало відомо, що країнам-членам НАТО не вдалося погодити зобов'язання про виділення 40 мільярдів доларів на рік для допомоги Україні озброєнням, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі.

Як повідомлялось, Україна і Великобританія підписали десятирічний пакт про безпеку, в рамках якого Британія використає свій військово-морський досвід для допомоги Україні в контролі Чорного моря.

Читайте інші новини про військову допомогу для України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти