Росія має намір ввести миротворців у Нагірний Карабах - політолог

29 вересня 2020, 03:01
Не виключено, що Росія використовує протиріччя у відносинах Баку і Єревана, вважає Володимир Фесенко.
Миротворці, Росія
Про миротворчу допомогу Росію може попросити Вірменія - політолог / pravda-tv.ru

У середовищі російських експертів активно обговорюється ідея введення миротворчого контингенту Росії у Нагірний Карабах. Кремлю може бути вигідний вірмено-азербайджанський конфлікт, у якому Москва здатна виступити посередником.

Про це розповів політолог Володимир Фесенко у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, Росія має серйозні військові відносини з Вірменією, і тому в разі можливого звернення Єревана за допомогою, Москва може ввести свій миротворчий контингент у Нагірний Карабах.

"Росія постачала зброю Вірменії, там є російська військова база, тому військові відносини з Вірменією досить потужні. Росія може грати на протиріччях між Азербайджаном і Вірменією, підтримуючи напругу в регіоні, щоб бути посередником. Зараз в експертних колах Росії активно обговорюють ідею російських блакитних касок", - заявив Фесенко.читайте такожЕрдоган зробив жорстку заяву про Росію, США і Францію через Нагірний Карабах

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Вірмено-азербайджанський військовий конфлікт спалахнув з новою силою вранці, 27 вересня. Сторони висунули низку обопільних звинувачень на адресу один одного у зв'язку з порушенням режиму припинення вогню. У Баку заявили про початок контрнаступальної операції.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Нагірний Карабах належить азербайджанській державі, тому Баку має намір відновити історичну справедливість.
  • Його підтримав президент Туреччини Реджеп Ердоган. За словами турецького глави держави, Вірменія повинна вивести свої війська з Нагірного Карабаху, після чого на Південному Кавказі знову запанує мир.
  • Алієв під час розмови з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем підкреслив, що війна між Азербайджаном і Вірменією закінчиться тільки після деокупації Нагірного Карабаху.
  • У Вірменії заговорили про визнання незалежності Нагірного Карабаху. Як стверджують у Єревані, це трапиться в тому випадку, якщо Азербайджан і Туреччина почнуть наступ на невизнану НКР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти