РФ готує мільйонну мобілізацію та етап "великої війни" – ексрадник Путіна

15 січня 2023, 10:59оновлено 15 січня 2023, 12:02
Підготовка РФ до "великої війни" почалася ще 17 вересня, впевнений Андрій Ілларіонов.
російські військові
У РФ готують новий етап "великої війни" / Міноборони РФ

Найближчим часом є загроза початку нового етапу російського вторгнення – "великої війни", заявив старший співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов.

"Путін готує зараз і до чого він, можливо, приступить в дуже короткий час, дійсно є великою війною. І зараз є величезна кількість ознак того, що йде підготовка до зовсім іншого етапу, незрівнянно більш масштабної війни, військових дій іншого рівня", - підкреслив він в інтерв'ю журналісту Олександру Шелесту.

Ексрадник Путіна вважає, що підготовка до "великої війни" почалася 17 вересня в результаті цілого ряду нарад в Кремлі. При цьому угруповання військ РФ може бути доведена до мільйона чоловік.

Він пояснив, що протягом трьох місяців йшла неймовірна за інтенсивністю підготовка до переходу до нового етапу війни.

"Найбільша нарада, яка прийняла рішення про перехід до нової стадії війни, відбулася 15 грудня. Про це ніхто ніде не писав – це закрита інформація", - зазначив співрозмовник.

Ілларіонов додав, що Захід не підозрює про підготовку Росії до такої війни: "Якщо порівняти з тим, що було рік тому – тоді зливи йшли в усіх напрямках, говорилося, що буде відбуватися, яким чином, в які терміни і де. Хоча у нас залишаються підстави припускати, що вони знають про це і передають інформацію українцям по закритих каналах. Або українці передають інформацію Заходу".

Раніше Олексій Данілов заявив про те, що країна-агресор РФ хоче нав'язати Україні сценарій заморозки війни за "корейським варіантом", зафіксувавши статус-кво станом на сьогоднішній момент, що має на увазі поділ держави.

За його словами, українській стороні зараз пропонують так звану умовну"38 паралель" (неофіційна назва кордону між КНДР і Південною Кореєю, - ред.).

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна поверне всі свої території, включаючи Крим і Донбас. За його словами, частина територій буде повернута військовим шляхом, а частина – дипломатичним.

Водночас Кулеба зазначив, що зараз занадто рано робити будь-які прогнози щодо того, які тимчасово окуповані регіони будуть повернуті завдяки злагодженим діям ЗСУ, а які – за столом переговорів.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти