Путін послав військових медиків на кордон з Україною - The Wall Street Journal

28 січня 2022, 15:33
У матеріалі WSJ йдеться, що такий конкретний крок аж ніяк не означають стовідсотковий варіант вторгнення, проте він є передумовами для бойових дій.
Путина
Володимир Путін / Фото Reuters

Західні чиновники оборонних відомств впевнені, що Росія "завершила останні приготування до вторгнення в Україну" - в тому числі і відправивши на україно-російський кордон військово-медичні підрозділи. Про це повідомляє авторитетне Західне ділове видання The Wall Street Journal.

За версією журналістів, Кремль на чолі з Володимиром Путіним досяг такого рівня готовності до вторгнення в Україну, "якого не було ніколи".

У матеріалі WSJ йдеться, що такі кроки не означають стовідсотковий варіант вторгнення, проте вони є передумовами для бойових дій. І вже кілька тижнів викликають інтенсивні дебати серед західних союзників України з приводу намірів президента Російської Федерації Володимира Путіна.

відео дня

Крім того, в статті наголошується, що американські та європейські союзники, особливо Німеччина і Франція, роблять різні висновки на основі однакових розвідувальних даних.

читайте такожЗагроза військового вторгнення РФ в Україну і ФРН проти СП-2: у Берліні попередили Москву про удар

Війська Росії біля кордонів України

В Адміністрації президента Байдена раніше з посиланням на розвідку США повідомляли про те, що Росія може готувати план по військовому нападу на бойовиків "ЛДНР" "під чужим прапором". Згідно з інформацією американців, ситуація може бути використана для повномасштабного військового наступу на Україну.

Журналісти CNN з посиланням на інформацію Міноборони України опублікували матеріал про те, що біля українських кордонів знаходиться близько 127 тисяч військових РФ. В оборонному відомстві не виключили ракетних ударів по об'єктах стратегічної важливості.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що рух військ РФ в прикордонних з Україною територіях, мовляв, пов'язаний з непростою ситуацією в регіоні і діями НАТО. Москва вважає свої дії "запобіжними заходами".

Президент США Джо Байден попередив главу РФ Володимира Путіна про жорсткі санкції проти Москви у разі повномасштабного військового вторгнення в Україну. Банкам Росії можуть заборонити працювати з доларом.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що риторика Вашингтона про нові санкції проти Росії може призвести до, мовляв, силового сценарію Києва щодо звільнення окупованого Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти