Путін готує важливу заяву до 9 травня про долю "ДНР" і "ЛНР"

1 травня 2022, 18:49
Від росіян можна очікувати ще чимало різних "сюрпризів".
Путін, війна
Путін / Reuters

9 травня 2022 року російській владі потрібно показати своєму народу хоч якусь перемогу в війні проти України.

Як каже радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, оскільки на полі бою таких перемог немає, окупанти не можуть ніде просунутися вперед.

"Вони розповідатимуть про перехід в "рублеву зону" на Херсонщині і захопленої частини Запоріжжя. І показуватимуть, як вони "повертають до мирного життя" міста", – сказав Вадим Денисенко під час Єдиних новин.

Від росіян можна очікувати ще чимало різних "сюрпризів", каже Денисенко і зазначає, що російське керівництво готує заяви щодо раніше окупованих територій Донецької та Луганської областей.

"Можливо, буде зроблено заяву про те, що так звані "ДНР" і "ЛНР" будуть прийняті в Російську Федерацію. Я думаю, що десь в цьому напрямку вони будуть рухатися", - розповів Вадим Денисенко.

Поки ж в Росії тільки "визнали незалежність "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і ЛНР". Зробили це 22 лютого. Таке "визнання" загострило ситуацію на Сході України, після чого Росія і напала на Україну.

читайте такожНова агресія на 9 травня: що оголосить Путін з трибуни в Кремлі

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

У ніч на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти