Постачання сучасного ППО Україні: у Байдена врахують використання РФ іранських дронів Shahed-136

17 жовтня 2022, 17:28оновлено 17 жовтня 2022, 20:27
США планують постачати Україні різні системи ППО, в тому числі і дві системи ЗРК NASAMS, відзначили американські журналісти.
ППО, Іранський дрон
США постачатимуть Україні ППО, враховуючи використання РФ дронів Ірану / Колаж Reuters, mil.in.ua

У Білому домі під час планування постачань Україні систем протиповітряної оборони мають намір враховувати використання Росією іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Штати збираються продовжувати постачати українській державі різне ППО, включаючи дві системи зенітних ракетних комплексів NASAMS.

Як повідомляє CNN, Вашингтон під час планування і ухвалення майбутніх рішень про надання Україні сучасних систем ППО, враховуватиме використання Росією іранських дронів-камікадзе.

Журналісти відзначають, що в останні дні Байде і чиновники США чітко продемонстрували готовність постачати Україні різні системи протиповітряної оборони, включаючи дві системи NASAMS.

"Адміністрація Байдена враховуватиме використання Росією цих смертоносних безпілотників у своїх майбутніх рішеннях і плануванні, оскільки це стосується допомоги Україні", - підкреслив високопоставлений представник Києва.

Росія атакувала Київ іранськими дронами

У Києві рано вранці, 17 жовтня, прогримів вибух. Перед прильотом, як писали в Мережі, в Київській області були помічені іранські дрони-камікадзе моделей Shahed.

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що вибух стався в Шевченківському районі. Пізніше він розповів про ще один вибух у місті. Кличко заявив про пожежу в нежитловій будівлі та пошкодження декількох будинків.

Пізніше Кличко заявив ще про два вибухи у Шевченківському районі міста Києва.

Київський градоначальник розповів, що в результаті атаки Росії іранськими дронами стався вибух у житловому будинку в Києві. Під завали потрапили люди.

Згідно інформації ДСНС на 16:11, рятувальні роботи тривають. Вдалося врятувати 19 людей. Загинули 4 людини. 3 людей госпіталізовано. Два рятувальника госпіталізовано.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти