Посол пояснив, чому тільки Україна в НАТО зупинить Путіна

18 квітня 2021, 11:29
Посол України в Німеччині Андрій Мельник продовжує виступити і наполягати на якнайшвидшому вступі країни до складу Північноатлантичного альянсу.
Мельник
Андрій Мельник / germany.mfa.gov.ua

Посол України у Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник закликав офіційний Берлін допомогти Києву зі вступом до НАТО. Про це йдеться в коментарі посла виданню Welt.

За його словами, Німеччина несе особливу історичну відповідальність перед Україною.

"Німеччина, яка несе особливу історичну відповідальність за злочини нацистів проти українського народу, повинна зіграти роль першопрохідця, щоб Україна могла стати членом НАТО. І як можна швидше, без всяких якщо і або", ‒ заявив він.

Мельник в деталях пояснив, що тільки якнайшвидше приєднання України до НАТО може назавжди запобігти повноцінній війні в Європі.

"Це може для німецьких вух звучати як провокація Путіна. Якраз навпаки: це буде холодний душ, який погасить всі вогнища в Кремлі. Єдина гарантія того, що Москва не наважиться знову втрутитися", ‒ підсумував посол.

читайте такожЗахід знайшов привід не приймати Україну в НАТО і тримається за нього

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив про прагнення Росії знищити Україну і ймовірності повернення Україні ядерного статусу.
  • Він закликав західні країни допомогти Україні в боротьбі з військовою ескалацією, яку провокує Москва на українсько-російському кордоні.
  • Мельник підкреслив, що Україні від Заходу потрібні не тільки вислови солідарності, а й сучасні системи озброєнь, щоб мати можливість захистити себе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти