Допомога Україні та Ізраїлю: у Конгресі зробили заяву з ініціативи Байдена

30 жовтня 2023, 08:16
Події в Ізраїлі вимагають негайної уваги, потрібно ухвалити рішення, сказав спікер Палати представників американського Конгресу Майк Джонсон.
Україна, Ізраїль
Спікер Палати представників підтримає окремий законопроект про допомогу Ізраїлю / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Допомога Україні та Ізраїлю буде розглядатися окремо, а не в одному пакеті, як запропонував президент США Джо Байден. Ситуація в Ізраїлі вимагає негайної уваги, і таку ініціативу підтримають обидві партії в Конгресі. Про це заявив новий спікер Палати представників Майк Джонсон.

В інтерв'ю Fox News він розповів про те, що допомогу Україні та Ізраїлю мають намір розглянути окремо, а не в рамках єдиного пакету, як пропонує президент США Джо Байден.

За словами спікера, він підтримає окремий законопроект, який передбачає надання допомоги Ізраїлю.

відео дня

"У всьому світі відбувається багато речей, які нам доведеться зробити, і ми це зробимо. Але прямо зараз те, що відбувається в Ізраїлі, вимагає негайної уваги, і я думаю, що нам потрібно відокремити це і довести справу до кінця", - сказав Майк Джонсон і підкреслив, що така ініціатива буде користуватися підтримкою обох партій у Конгресі.

Допомога США Ізраїлю та Україні

Американське агентство Bloomberg 17 жовтня повідомило, що Байден має намір попросити у Конгресу $100 млрд для України та Ізраїлю. Згідно з припущенням журналістів, Білий дім запропонував об'єднати допомогу в один пакет для двох країн, щоб підвищити шанси на схвалення ініціативи з боку Республіканської партії.

Байден 19 жовтня виступив зі зверненням щодо Ізраїлю та Україні. Глава Білого дому сказав американському народу, що Єрусалиму і Києву потрібно допомогти відбити військову агресію ХАМАС і Росії. Він анонсував свій запит до Конгресу з цього питання.

Наступного дня, 20 жовтня, у Білому домі опублікували повідомлення про те, що Байден запросив у Конгресу 61 мільярд доларів для України. Кошти закладені в рамках широкого пакету допомоги на $106 млрд.доларів. На допомогу Ізраїлю виділено $14,3 млрд.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти