Пєсков розповів про гарантію Росії не втручатися у справи Білорусі

20 вересня 2020, 14:53
За словами Пєскова, Путін і Лукашенко "мають давню історію свого діалогу".
Пісок
Пєсков розповів, що Путін і Лукашенко пообіцяли один одному / УНІАН

Рівень довіри і поваги між Росією і Білоруссю гарантує абсолютне невтручання в справи одне одного, заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

Про це Пєсков сказав в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін", його цитує ТАСС.

Він також охарактеризував діалог Володимира Путіна і Олександра Лукашенка як вельми довірчий.

"Діалог цей вельми довірчий і, разом з тим, він вкрай предметний. Бо і той, і інший розбираються в деталях двосторонніх відносин", — сказав Пєсков.

За словами Пєскова, Путін і Лукашенко "мають давню історію свого діалогу".

Також прессекретар Путіна зазначив, що рівень довіри і поваги між Росією і Білоруссю гарантує абсолютне невтручання в справи одне одного.

"У нас союзна держава, ми найближчі союзники і рівень взаємної довіри, взаємної поваги з одного боку гарантує абсолютне невтручання у внутрішні справи одне одного, що неодноразово демонструвалося президентом Путіним", — сказав Пєсков.

З іншого боку, підкреслив представник Кремля, це дає можливість президентам відверто обмінятися думками з найбільш актуальних питань.

"Звичайно ж події останніх тижнів в Білорусі не могли не зачіпатися. Крім того, ми знаємо ініціативу президента Лукашенка щодо проведення конституційної реформи, про запуск відповідного процесу і ця тематика також зачіпалася, і цю ініціативу також підтримав президент Путін", — нагадав Пєсков за підсумками минулих переговорів у Сочі.

Ситуація в Білорусі - про що йшлося раніше:

  • 14 вересня глава Кремля Володимир Путін у Сочі зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За підсумками зустрічі російський президент заявив, що Росія надасть Білорусі кредит у 1,5 млрд доларів.
  • 14 вересня Олександр Лукашенко полетів до Росії на переговори з Володимиром Путіним.
  • 13 вересня агентство Bloomberg з посиланням на п'ять близьких до Кремля джерел на умовах анонімності повідомило, що Володимир Путін не вірить у те, що протестувальники змістять президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти