МВС і ФСБ почали "кошмарити" українців в Росії

18 березня 2022, 07:13
1169
Силовикам надійшла команда ретельно перевіряти всіх громадян України.
Співробітники ФСБ
У Москві ФСБ викликає українців на допити, обшукує квартири і перевіряє телефони / "Прямий"

Українців, які проживають у Москві, викликають на допити поліції, оглядають їхні мобільні телефони та обшукують квартири.

Правозахисний проект "ОВС-Інфо" з посиланням на розповідь двох українців повідомляє, що в МВС і ФСБ Росії надійшла рознарядка ретельно перевіряти всіх громадян України, які проживають в Москві.

Так, студент, який має українське громадянство, розповів, що як тільки РФ напала на Україну, його викликали до навчального закладу на розмову з представником ФСБ. Після цього хлопець вирішив виїхати з Москви до Риги. Він розповів, що у нього та інших громадян України поліцейські перевірили паспорти, після чого частину з них відвезли у відділення.

відео дня

"Нас сфотографували, зняли відбитки пальців. Відбитки пальців За останній місяць у мене брали чотири рази і жодного разу не знайшли їх в базі даних. Ми пройшли якийсь опитувальник: як звуть, де вчишся. Опитування проводили поліцейські, потім їх змінив ФСБшник", - зазначив співрозмовник видання.

читайте такожПросував ідеї "руского мира": СБУ затримала агента ФСБ РФЙому і ще п'ятьом українцям виписали протоколи за статтею"дрібне хуліганство".

Громадянка України, яка працює в сфері обслуговування в Москві, розповіла, що її і її знайому викликали в поліцію на опитування. Силовики оглянули їхні телефони і запитували, чи є в українців "заборонена література" і "націоналістична символіка".

Раніше російська співачка Земфіра присвятила українському народу антивоєнний кліп на пісню Не стріляйте, який складається з кадрів зруйнованих від російської військової агресії міст України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти