Міноборони ФРН оцінило військову міць Росії та назвало її "мішень"

7 березня 2021, 13:34
Для Москви армія є політичним інструментом впливу і влади, заявили у німецькому Міноборони. У розпорядженні Росії - 840 000 підготовлених солдатів.
ракети, Кремль, Тріумф
Міноборони ФРН оцінило військову міць Росії і назвало її "мішень" / militaryarms.ru

Міністерство оборони Німеччини проаналізувало нові військові можливості Росії й застерегло щодо владних амбіцій Кремля. У німецькому оборонному відомстві дійшли висновку, що уряд Росії домагається дестабілізації й ослаблення НАТО.

Фахівці Міноборони ФРН, аналізуючи нові військові можливості Росії, вказують, зокрема, на розробку високоточних гіперзвукових ракет великої дальності, які важко перехоплювати. У внутрішньому документі німецького оборонного відомства, який є в розпорядженні газети Welt am Sonntag, сказано, що додатково Москва інвестує значні кошти в модернізацію комплексів, що дозволяють завдати ядерного удару по водній поверхні, а також в оновлення свого потенціалу ядерної зброї. Зокрема, РФ вже має майже 6375 ядерних боєголовок, пише Deutsche Welle.

Згідно з документом Міноборони, у розпорядженні Росії - 840 000 підготовлених солдатів, Кремль може швидко передислокувати їх в інші місця. Вони також здатні досягати переваги в умовах обмеженого часу і простору, наголошується у звіті.

Водночас слабкими сторонами армії РФ є "обмежені можливості використання військово-морських сил у світовому масштабі" і відсутність бойових безпілотників. Для Москви армія є "політичним інструментом впливу і влади", наголошується в документі.

Також німецькі військові експерти підкреслюють, що Китай "все більше випереджає Росію з точки зору глобального впливу, в тому числі з продажу зброї й військового співробітництва".

Загроза Росії - про що йшлося раніше:

  • 25 листопада 2020 року Міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що загроза з боку Росії стала виразнішою, тому НАТО треба посилити оборонні здібності.
  • 17 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що нова Стратегічна концепція Альянсу, яка має бути ухвалена на саміті у 2021 році, буде націлена на стримування Китаю і Росії.
  • 3 березня новий державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що у 21 столітті головним геополітичним противником країни є Китай. Для американської держави РФ - тільки "серйозний виклик".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти