Коаліціада у Німеччині на фініші – канцлером стане Шольц, а союзники України отримають 5 портфелів

24 листопада 2021, 16:30оновлено 24 листопада 2021, 19:06
Коаліційний уряд ФРН включатиме Соціал-демократичну партію, "зелених" і Вільних демократів.
Олаф Шольц
Олаф Шольц стане новим канцлером ФРН / Reuters / Fabrizio Bensch

За підсумками двомісячних перемовин, які тривали після завершення виборів у Бундестаг, було прийнято рішення про те, що новим канцлером Німеччини стане Олаф Шольц - лідер Соціал-демократичної партії. Партія зелених, яка підтримує Україну, отримає в своє розпорядження МЗС, міністерство економіки і міністерство у справах сім'ї. Співочільниця Партії зелених Анналена Бербок стане міністром закордонних справ.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела, перемовини щодо нової коаліції тривали 2 місяці. Було погоджено, що уряд очолить лідер СДПН Олаф Шольц. До коаліції, крім СДПН, увійдуть Партія зелених і Вільні демократи. Новий Кабмін ставить перед собою цілі оновлення економіки, боротьбу з кліматичними змінами, і просування цифрових технологій.

Як розподілятимуться посади в Кабміні ФРН

За інформацією видання, офіційно про розподіл постів в уряді Німеччини оголосять під час пресконференції у Берліні. Соціал-демократична партія повинна отримати посади міністрів канцелярії, а також внутрішніх справ і будівництва.

Зелені отримають під свій контроль 5 відомств - МЗС, міністерство у справах сім'ї, міністерство економіки, міністерство з питань довкілля та міністерство сільського господарства.

Вільним демократам можуть віддати МОЗ, Міноборони, Міносвіти, Мін'юст і Міністерство фінансів.

Німецьке видання Der Spiegel зазначає, що Шольц стане канцлером у результаті підписаної коаліційної угоди. Нового главу уряду мають офіційно обрати у період між 6 та 8 грудня.

Співочільниця Партії зелених Бербок очолить МЗС

Наголошується, що лідер Вільних демократів Крістіан Лінднер стане новим міністром фінансів. Співочільниця Партії зелених Анналена Бербок очолить МЗС. Новим міністром юстиції мають призначити представника СДПН Марка Бушманна.

читайте такожМеркель 2.0 з акцентом на Росію: чого чекати від нового канцлера НімеччиниНагадаємо, раніше лідер СПДГ Олаф Шольц заявляв, що всі гарантії перед Україною, які були надані Києву в рамках угоди Німеччини і США щодо Північного потоку-2, повинні бути виконані. Він підкреслював, що Україна, як і раніше , повинна залишатися транзитером російського газу до Європи.

Позиція партії Союз 90/Зелені щодо газопроводу Північний потік-2

Союз 90/Зелені (Партія Зелених) у своїй політиці відстоює курс, спрямований проти російського газопроводу Північний потік-2 і Москви. Співочільниця політичної сили Анналена Бербок раніше здійснювала спробу провести через Бундестаг ініціативу, спрямовану на зупинку будівництва магістралі Газпрому.

Бербок попереджала, що запуск Північного потоку-2 стане "фатальним", тоді як довіряти словам з Росії про збереження українського транзиту газу не можна. Вона обіцяла боротися з трубопроводом Газпрому у разі своєї роботи в новому уряді Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти