Хто винен у загибелі 176 осіб: в Ірані заявили про затриманих у справі щодо катастрофи Боїнга МАУ

9 червня 2020, 16:01
Авіалайнер Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ виконував міжнародний рейс PS752 з Тегерана до Києва, але через 3 хвилини після зльоту був збитий двома ракетами.
Іран, літак, МАУ
У Ірані розповіли про затриманих у справі про катастрофу Боїнга МАУ / Reuters

У справі щодо катастрофи Боїнга української авіакомпанії МАУ в Ірані затримали 6 підозрюваних. Зараз під вартою перебувають лише троє фігурантів, розповів представник судової влади Ірану Голамхосейн Есмаїлі.

Про це повідомляє іранське урядове інформагентство IRNA.

За словами чиновника, відразу ж після інциденту затримали 6 причетних до катастрофи. Трьох з них випустили під заставу, а ще троє зараз перебувають під вартою.

"Коли стався інцидент, були видані накази, і був призначений спеціальний відділ у Судовій організації Збройних сил", - заявив Есмаїлі.

Зазначимо, аварія Boeing 737 під Тегераном — велика авіаційна катастрофа, яка сталася 8 січня 2020 року. Авіалайнер Boeing 737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) виконував міжнародний рейс PS752 з Тегерана до Києва, але десь за 3 хвилини після зльоту був збитий двома ракетами "земля–повітря", випущеними з баз КВІР. Літак впав на землю у 15 кілометрах від аеропорту вильоту. На його борту знаходилися 176 осіб — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

читайте такожВ Ірані назвали винного в катастрофі літака МАУНагадаємо, раніше в МЗС України приголомшили заявою щодо катастрофи МАУ. За словами заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна, розслідування неправильно завершувати без розшифровки "чорних ящиків".

"Ми повинні вірити, перш за все, підписаним документам, а не тільки гарним словам. Зараз іранська сторона зазначає, що це (причина збиття літака - ред.) була саме людська помилка. Ми виступаємо за те, що будь-які офіційні повідомлення про причини трагедії повинні базуватися насамперед на відповідних юридично встановлених фактах, тобто завершеному технічному розслідуванні, завершенні кримінального процесу. І говорити про те, що ці процеси завершені без розшифровки "чорних скриньок", принаймні, некоректно й неправильно як щодо встановлення справедливості, так і щодо емоцій родичів загиблих", - сказав Єнін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти