Гельман розповів, за якої умови почнеться розкол у РФ

13 лютого 2024, 18:39
223
Як вважає Марат Гельман, розкол у Росії почнеться, коли одні захочуть забрати власність інших і прибрати своїх конкурентів.
Гельман, Кремль
Марат Гельман розповів, за якої умови почнеться розкол у РФ / колаж Главред, фото УНІАН

Спровокувати розкол у російському суспільстві може насамперед людська жадібність. Про це в інтерв'ю Главреду заявив російський політтехнолог, галерист Марат Гельман.

"Людська жадібність. Одні повинні захотіти забрати власність інших і прибрати своїх конкурентів. Чесно кажучи, я дуже розраховую, що на новому етапі репресії стануть спільною справою. Коли буде зрозуміло, що донос має свою конкретну мету, як у сталінські часи. Адже як було тоді: одні сусіди доносили на інших сусідів, щоб стати власниками їхньої квартири. Мовляв, усе, народилася дитина, треба розширюватися, бо потрібна зайва кімната. І це все не анекдоти, а реальні ситуації, які були в ті часи. Так, зараз суспільство інше, але події можуть повторитися. І я якраз вважаю, що посилення репресій, коли вони стануть масовими, лише прискорить кінець режиму", - сказав він.

Дивіться на відео інтерв'ю Главреду Марата Гельмана:

Хто такий Марат Гельман

Марат Гельман - російський політтехнолог, публіцист, галерист, колекціонер і арт-менеджер. Колишній директор пермського музею сучасного мистецтва PERMM. У період з червня 2002 по лютий 2004 року був заступником генерального директора Першого каналу. Один із творців Фонду ефективної політики.

Керівник Європейського культурного центру Чорногорії.

Чи можливий розкол у РФ

Раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України зазначали, що Росії загрожують нові заколоти, у розвідки є дані. Бунт Пригожина дав старт можливій підготовці до нових заколотів у країні-агресорі РФ, ФСБ стежить за поточною ситуацією, сказав представник ГУР МО Андрій Юсов.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній назвав регіони, які вийдуть зі складу РФ. Повного розвалу Росії, найімовірніше, не буде, але деякі регіони РФ все ж можуть відокремитися. Крім того, у країні-агресорі може початися громадянська війна.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній розкрив, що на Росію чекає переворот і громадянська війна. Він зауважив, що спочатку в Росії може бути палацовий переворот, потім громадянська війна, а точніше бунт.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти