"Фінансують тирана": у Литві різко висловилися щодо Північноо потоку-2

27 лютого 2021, 21:52
У МЗС Литви вважають, якщо Росія зможе провести по-справжньому демократичні вибори, то нехай продовжує реалізацію газопроводу.
Північний потік-2
У МЗС Литви розкритикували будівництво газопроводу / Reuters

У МЗС Литви висловилися про будівництво російського газопроводу Північний потік-2 і зазначили, що Євросоюз фактично "фінансує тирана".

За словами литовського міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, в проєкті Північний потік-2 сьогодні немає ніякого сенсу, оскільки Європа до 2030 року планує припинити використання викопного палива, а цей газопровід тільки збільшить його кількість у регіоні, пише Радіо Свобода.

"Цей проєкт також не приносить ніякої користі єдності Європи. Німеччина доклала багато зусиль для того, щоб Європа була реально об'єднаною... І мені було б сумно спостерігати, що німецька спадщина об'єднаної Європи зникає через один проєкт" ,- пояснив він.

Ландсбергіс зазначив, що він пропонував відкласти будівництво Північного потоку-2 до нових виборів в Росії. На його думку, Якщо Росія зможе провести по-справжньому демократичні вибори, то нехай продовжує реалізацію газопроводу.

читайте такожУ ЄС списали в утиль Північний потік-2 і назвали умову блокади газопроводу

"Якщо в Росії відбудуться демократичні вибори, то ладно - будуйте далі. Але в нинішніх умовах цим проєктом ми фактично фінансуємо тирана. А це завжди погана ідея, тому що на ці кошти він зрештою будує танки. Тому моя ідея була - відкласти будівництво до виборів. Перефразовуючи Джона Леннона, дамо Путіну шанс", - додав міністр.

Північний потік-2-Про що раніше писав головред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти