Інвестор Північного потоку-2 відмовився вкладати гроші в будівництво

24 лютого 2021, 13:05
До масового результату європейських компаній з проєкту будівництва Північного потоку-2 приєднався великий німецький гравець на нафтогазовому ринку.
Труба
Компанія Wintershall Dea / Reuters

Велика німецька нафтогазова компанія Wintershall Dea вклала 730 мільйонів євро, тим самим останній раз профінансувавши будівництво російського газопроводу Північний потік-2 - через загрозу американських санкцій. Про це йдеться у фінансовому звіті, якій опублікований на офіційному сайті компанії.

"Платежі по кредиту для Nord Stream - 2 склали 730 млн євро і були завершені до перегляду закону США "про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA). Подальші виплати не плануються", - йдеться в тексті

Також повідомляється, що керівництво Wintershall Dea побоюється агресивного підходу до виконавців проєкту будівництва газопроводу з боку США, влада яких серйозно посилила санкції проти Північного потоку-2.

читайте такожУкраїна і Польща відкрито попросили Байдена "вбити" Північний потік-2

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Нові проблеми з добудовою газопроводу Північний потік-2 виникли у Росії після того, як з 1 січня 2021 року набрали чинності нові санкції США, які можуть поширюватися на всі компанії, прямо або опосередковано залучені в проєкті.
  • У Байдена стверджують, що санкції будуть введені після того, як Вашингтон зафіксує процес добудови ПП-2 або спроби сертифікації трубопроводу.
  • Радник керівника компанії Нафтогаз України Лана Зеркаль заявляла, що нова адміністрація США готова зупинити реалізацію проєкту Північний потік-2 і може застосувати для цього широкий арсенал інструментів.
  • 23 лютого 2021 року німецька компанія Munich Re відмовилася від страхування проєкту газопроводу Північний потік-2 - через загрозу санкцій від США.
  • Як повідомляють у Держдепі, принаймні 18 європейських компаній вже вирішили покинути скандальний проєкт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти