"Європа є мішенню": Росія нападе на країни ЄС у 2024 році - Безсмертний

6 січня 2024, 16:48
Росія атакує країни ЄС до 2025 року, у період зміни президентської влади у Сполучених Штатах.
'Європа є мішенню': Росія нападе на країни ЄС у 2024 році - Безсмертний
Для Путіна Європа є наступною мішенню після України / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Міноборони РФ

Путін та його уряд вважають Європу потенційною мішенню. Напад Росії на Європу може відбутися протягом зими 2024-2025 років, зокрема, у період зміни президентської влади у Сполучених Штатах. Про це повідомив в ефірі "Еспресо" дипломат Роман Безсмертний.

"Для Польщі давно було зрозуміло, що є Москва, але цей випадок з ракетою абсолютно чітко вказав на те, що Європа є мішенню. Про це писав і Bild на початку 2024 року – про те, що взимку 2024-го, до 2025-го відбудеться напад Росії на європейські держави, в момент, коли у Вашингтоні буде перехід від одного президента до іншого", - сказав Безсмертний.

За словами дипломата, атаки Росії на Україну слугують підтвердженням готовності Кремля атакувати інші європейські країни. Він вважає, що Путін намагається використовувати силу як засіб тиску для початку переговорів.

відео дня

"Знаючи російську дипломатію та розуміючи її інструменти дії, оці дві скажені атаки по Україні у фіналі минулого й на початку нового року - це підтвердження тез про те, що вони готові атакувати європейські держави. І по-друге, це збіг невипадковий з тезами, які з’явилися в західній пресі, про те, що Путін дає сигнали про якісь переговори. Це те, що іменується примус-силою до дипломатії і так це треба трактувати", - додав він.

Загроза нападу Росії на країни НАТО та Європи

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш підкреслив, що Росія шукаютиме нові цілі для агресії незалежно від завершення війни з Україною. Він закликав НАТО розробити довгострокову стратегію стримування Москви, наголошуючи, що Росія лишається загрозою, навіть якщо обстановка зміниться.

Також президент Молдови Майя Санду відзначила, що Володимир Путін не зупиниться в Україні без зусиль міжнародного співтовариства. Санду закликала до рішучих заходів з підтримки України, наголосивши, що без зупинки Кремля всім доведеться понести значні втрати.

Крім цього, президент США Джо Байден закликав Конгрес затвердити фінансування для України, попереджаючи про загрозу агресії з боку Росії. Якщо Росія захопить Україну, то згодом нападе на країни НАТО.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти