"Це все ппошник": Пригожин відповів за вбивство російських льотчиків

25 червня 2023, 13:14оновлено 25 червня 2023, 13:47
15589
Ватажок "вагнерівців" нібито погодився виплатити 50 мільйонів компенсації рідним загиблих льотчиків.
Євген Пригожин
Євген Пригожин відповів за знищення авіації окупантів / Колаж Главред, фото скріншот з відео

Під час "походу" засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина найманці успішно били по російській авіації.

Військова кореспондентка і пропагандистка "Першого каналу" РФ Ірина Куксенкова повідомила, що за оновленими даними під Воронежем "Вагнер" під час бунту збили не Іл-18, а Іл-22, на борту якого знаходилися 10 осіб — всі вони загинули.

"Коли Пригожина вже в штабі запитали навіщо, адже цей літак не завдає ударів, а виконує інші функції, він сказав - а дурень ппошник в колоні все, що злітає збивав", — обурилася пропагандистка.

відео дня

За її словами, ватажок "вагнерівців" нібито погодився виплатити 50 мільйонів компенсації рідним загиблих льотчиків.

Скільки літаків РФ знищили "Вагнера"

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 25 червня в ефірі телемарафону повідомив, що всього було знищено сім літаків і вертольотів.

За словами Ігната, в цілому найманці знищили:

  • літак;
  • два бойові вертольоти;
  • чотири транспортні літаки.

Як зазначив спікер Повітряних сил, "вагнерівці" розуміли, що авіація Росії може розбити їх колони швидко і ефективно.

"Цього, напевно, і боялися бійці ПВК, а тому превентивно знищили те, що було в небі. Авіація сьогодні, тим більше така як у Росії, може колону на марші рознести дуже швидко", - зазначив Ігнат.

"Похід" Пригожина на Москву

23 червня напередодні ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив кадрових російських окупантів Міністерства оборони РФ у ракетному ударі по тилах угруповання. Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з Міноборони.

24 червня вранці Пригожин заявив, що бойовики ПВК Вагнера взяли під контроль всі військові об'єкти в Ростові-на-Дону. Також, за його словами, вагнерівці за ніч збили три вертольоти російських військ.

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що Пригожин почав збройний заколот. "Звертаюся до росіян, військових і силових відомств і до тих, кого обманом і погрозами штовхнули на шлях збройного заколоту те, з чим ми зіткнулися — це зрада".

Пізніше стало відомо, що за результатами домовленостей з Олександром Лукашенком, кримінальну справу стосовно Пригожина за спробу здійснення заколоту в РФ буде закрито, а сам він піде в Білорусь.

Решта найманців ПВК, які взяли участь у заколоті, також не будуть переслідуватися за законом, а деякі з них зможуть підписати контракт з Міноборони.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти