"Такі витівки Путін не прощає": Пригожина скоро арештують, а ПВК Вагнер розпустять - ГУР

25 червня 2023, 00:16
2477
Чим ближче Пригожин підходив до Москви, тим більші козирі він отримував на руки, підкреслив глава ГУР.
'Такі витівки Путін не прощає': Пригожина скоро арештують, а ПВК Вагнер розпустять - ГУР
Буданов заявив, що Пригожина скоро заарештують / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео

Гостру фазу так званого військового заколоту ПВК Вагнер проти Міноборони РФ закінчено. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у своєму Telegram-каналі.

Як зазначив Буданов, за оперативними розвідувальними даними, аналітики ГУР з 90% ймовірністю передбачали такий розвиток подій.

"Ми розуміли, що суть конфлікту між найманцями та Міноборони зовсім не в нестачі снарядів або ударах по розташуванню бойовиків. Суть конфлікту – фінансові потоки, які Шойгу хотів завести у своє відомство. Ми знали, що Пригожин домагається переговорів на найвищому рівні, щоб не втратити гроші і свою армію найманих убивць. Виведення ПВК Вагнер на ротацію – це спроба м'яко прибрати їх із зони "СВО", з інформаційного поля і зупинити їхнє фінансування. Тому Пригожин фейковою інформацією про удар по розташуванню бойовиків спровокував подальший розвиток подій", - заявив глава української розвідки.

відео дня

За його словами, чим ближче Пригожин підходив до Москви, тим більші козирі він отримував на руки. Тому власник ПВК Вагнер не зупинився ні перед збиттям літаків і вертольотів, ні перед захопленням офіційних державних установ

.

Як підкреслив Буданов, Пригожин планував звернутися безпосередньо до Путіна, але йому не дали такої можливості. Тому на сцені з'явився Лукашенко, який влаштував обидві сторони конфлікту. Путін у цьому випадку не втратив обличчя, домовляючись із людиною поза законом, якою став Пригожин. А сам ватажок найманців отримав гаранта недоторканності у вигляді Лукашенка, оскільки іншим довіреним особам Путіна, а тим більше Міноборони РФ, він не довіряє.

"Пригожин рано чи пізно буде заарештований. Такі витівки Путін не прощає нікому. Скільки Пригожин не говорив про мирний марш і про недовіру до Шойгу, брудна тінь підозр і сумнівів впала на президента Росії. Згодом Пригожина буде засуджено, але залежно від ситуації буде або помилувано в залі суду, або амністовано пізніше", - зазначив глава ГУР.

За його словами, ПВК Вагнер після цього буде розпущено. Найманцям запропонують перейти в інші ПВК, частину з них заарештують і посадять у в'язницю за порушення правил ведення війни.

"Чиновникам і військовим, які дружили та підтримували Пригожина, вже надіслано "чорну мітку". Через деякий час ці люди або самі підуть у відставку, або будуть зняті з посад. Частина з них буде показово репресована, адже чорний компромат є на кожного", - сказав Буданов.

Керівник військової розвідки підкреслив, що позиції керівників у Міністерстві оборони РФ після цих подій стали ослаблені. Найближчим часом там будуть чистки. У відставку відправлять другорядних членів Генштабу. Відставка Герасимова і тим більше Шойгу малоймовірна, вважає Буданов.

"Переворот" Пригожина

Керівник бойовиків ПВК Вагнер Євген Пригожин ввечері 23 червня заявив, що кадрові військові Міноборони окупантів РФ завдали ракетного удару по тилу вагнерівців. У відповідь Пригожин сказав, що він зібрав 25-тисячне угруповання і піде на Москву для розборок з відомством Шойгу.

Вранці 24 червня бойовики Вагнера взяли під контроль Ростов-на-Дону. Тепер вони утримують там всі військові об'єкти. Збили вертольоти та літак, які намагалися по них вдарити.

Після Ростова Вагнер за тією ж схемою захопив і Воронеж.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк сказав, що в Росії почалася громадянська війна. Він підтвердив відомості, що Вагнер йде на Москву.

Увечері 24 червня стало відомо про те, що Олександр Лукашенко під час переговорів з Пригожиним умовив його припинити наступ на Москву. Сам Пригожин також підтвердив це і сказав, що розгортає колони своїх найманців, вирушаючи в тилові табори на території України.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти