"Друзі України працюють": у ГУР прокоментували пожежу на заводі "МіГ" у Москві

13 лютого 2024, 17:40
Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов прокоментував пожежу, що виникла на території заводу "МіГ" у Москві.
Юсов, завод
Андрій Юсов із ГУР прокоментували пожежу на заводі "МіГ" у Москві / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот із відео

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов прокоментував пожежу, що виникла на території заводу "МіГ" у Москві. Зробив він це в ефірі телемарафону.

"Завод і ці приміщення, вочевидь, задіяні і мають безпосередній стосунок до постачання комплектуючих військово-космічним силам країни-агресора. Що стосується наслідків, а також продовження цих інцидентів, то інформація збирається, уточнюється", - говорив офіцер.

Юсов також зазначив, що головна причина інциденту, що стався на заводі, - російська військова агресія проти України.

відео дня

"Можна сказати, що вже на території РФ часто складно відрізнити, що стало наслідком деградації ВПК, адміністрування, загалом інфраструктури, що стало наслідком порушення правил пожежної безпеки, що стало наслідком запеклої боротьби чи то місцевих сил опору, чи то друзів України, які, звичайно, працюють і в глибокому тилу", - підсумував він.

Нагадаємо, у Москві 13 лютого сталася пожежа на виробничих майданчиках авіаційного заводу МіГ на Ленінградському проспекті. Площа загоряння становить близько 70 квадратних метрів. За попередньою інформацією, пожежа в цеху, який прибудований до корпусу заводу.

Як повідомляв Telegram-канал Baza, загоряння сталося на 2-му і 3-му поверхах будівлі. Причина пожежі невідома.

"За даними "Бази", загоряння сталося на 2 і 3-му поверхах будівлі - причина пожежі поки залишається невідомою. Площа пожежі - 70 квадратних метрів. Наразі проводиться евакуація. До місця події їде кілька пожежних бригад: є ризик переходу вогню і на інші будівлі заводу", - підкреслюється в повідомленні.

До слова до цього російські окупанти неодноразово піднімали в небо винищувачі МіГ-31К, з яких запускали ракети Кинджал по Україні. Літак здатний завдавати ударів ракетами з дальністю 2,5 тисячі кілометрів.

Пропагандисти РФ у листопаді минулого року заявляли, що новітній МіГ-35 застосовувався окупантами проти України під час повномасштабної війни. Мовляв, випробування ще не завершені, а винищувач застосовується.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти