Британія погрожує Росії новими санкціями: за що хочуть покарати

27 січня 2021, 18:36оновлено 27 січня 2021, 21:41
Путіну пригрозили новими санкціями через Навального.
Британія погрожує Росії новими санкціями: за що хочуть покарати
Росії загрожують нові санкції через Навального / Reuters

Уряд Великобританії планує щодо Росії запровадити нові санкції через ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального.

"Ми постійно розглядаємо можливість введення нових санкцій", - сказала державний міністр Сполученого Королівства у справах Європи Венді Мортон, виступаючи в Палаті громад британського парламенту 27 січня, пише Reuters.

Однак на заклик одного з британських депутатів виключити російську делегацію з Парламентської асамблеї Ради Європи Мортон сказала, що не буде обговорювати майбутні санкції, "оскільки це може підірвати їх ефект".

"Пан Навальний став жертвою мерзенного злочину, і ми закликаємо його негайного і беззастережного звільнення", – заявила чиновниця.

читайте такожАрешт Навального: Європарламент пригрозив Путіну жорсткими санкціями

Вона засудила насильство щодо учасників протестів на підтримку опозиціонера, які пройшли в багатьох містах Росії 23 січня.

Крім того, за її словами, нормалізації в двосторонніх відносинах Москви і Лондона не може бути до тих пір, поки Росія продовжує вести себе так, як вона поводиться зараз.

Протести у Росії - про що раніше повідомляв :

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня люди в різних містах Росії вийшли на акції протесту на підтримку Навального. В ході масових акцій протесту затримано більше двох тисяч осіб.
  • Після жорстоких сутичок у центрі Москви, протестувальники вирушили до СІЗО Матроська тиша, де утримується опозиціонер Олексій Навальний.

Чому затримали Навального

У Олексія Навального є умовний термін - 3,5 роки з випробувальним терміном 5 років. Його політик отримав за звинуваченням у розкраданнях у фірмах Ів Роше.

Термін повинен бути закінчуватися 30 грудня 2020. За російським законодавством умовний засуджений повинен з певною періодичністю відзначатися за місцем реєстрації.

До свого отруєння, коли опозиціонер був здоровий і перебував у Росії, він не прийшов на реєстрацію шість разів:

  • 13 січня,
  • 27 січня,
  • 3 лютого,
  • 16 березня,
  • 6 липня,
  • 17 серпня.

Незважаючи на це, дружина Навального отримала дозвіл на його транспортування до Німеччини, коли він перебував у комі.

Як повідомляють ЗМІ, під час лікування у російських правоохоронців претензій до Навального не виникало. Питання почали з'являтися після 12 жовтня, коли його виписали з клініки Шаріте.

Однак Навальний продовжував перебувати в Німеччині. За два дні до закінчення його випробувального терміну ФСВП відправила Навальному попередження: якщо до 29 грудня 2020 року, він не приїде, то служба може попросити замінити умовний термін на реальний.

Незважаючи на попередження, опозиціонер не прибув до Росії. Після чого ФСВП, згідно із законом, 30 грудня оголосила Навального в розшук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти