Вирвати світ із пащі уханьської зарази: у ВООЗ опустили всіх на землю

15 квітня 2020, 13:42
Представниця ВООЗ уточнила, що вакцина буде готова не раніше, ніж через рік.
коронавірус
У ВООЗ заявили, що пік оронавирусу ще попереду / Reuters

Заяви багатьох вчених щодо спаду пандемії вже влітку є звичайним хайпом. Крім того, всі розмови про те, що вакцина ось-ось з'явиться і вирве людство з пащі уханьської зарази, перебільшені.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що на даний момент пандемія коронавірусу в світі ще не досягла піку і людству ще доведеться його пережити.

За словами прес-секретаря ВООЗ Маргарет Харріс, незважаючи на зменшення пандемії в Італії та Іспанії, в Європі ще спостерігаються спалахи коронавірусу у Великобританії і Туреччині. При цьому саме Європа і США є епіцентром пандемії.

"Загальний спалах у світі, а це 90 відсотків випадків, відбувається в Європі та Сполучених Штатах Америки. Так що ми, звичайно, ще не бачимо піку", - заявила Харріс, передає Reuters.

Разом з тим представниця ВООЗ уточнила, що вакцина буде готова не раніше, ніж через рік.

"Ми не повинні очікувати на вакцину раніше, ніж за 12 місяців або довше", - сказала Харріс.

читайте такожУханьська зараза небайдужа до алкоголю: у ВООЗ приголомшили заявоюНагадаємо, у світі зареєстрували 1 986 986 випадків зараження коронавірусом. Разом з тим 126 812 чоловік став жертвами коронавірусной інфекції.

США наразі лідер за кількістю випадків зараження вірусом - там їх 609 516. За весь час пандемії кількість померлих в цій країні склала вже 26 057 людей.

На другому місці Іспанія - там вірус підхопили 174 060 людей. Від хвороби померли 18 255 пацієнтів.

Італія перебуває на третьому місці за кількістю інфікованих - в країні зареєстрували 162 488 пацієнтів з коронавірусом. Загальна кількість смертей становить 21 067.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти