ЗСУ відійшли від Попасної, де два місяці тривали важкі бої

8 травня 2022, 23:58
ЗСУ були змушені відступити з міста Попасна в Луганській області. У результаті бойових дій і руйнувань, міста практично не залишилося.
ЗСУ відійшли від Попасної, де два місяці тривали важкі бої
ЗСУ відступили з Попасної - ОВА / скрін відео

Українські бійці ЗСУ були змушені відступити з міста Попасна в Луганській області. В результаті бойових дій і руйнувань, міста практично не залишилося, передає радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

"Попасна вже фактично не в наших руках. Наші війська відійшли і зайняли рубежі західніше. У Попасній вже нічого брати. Міста практично не залишилося",- заявив Арестович.

"Наші війська відійшли від Попасної. ЗСУ знаходяться зараз на більш міцних позиціях, які підготували заздалегідь", – сказав очільник ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

відео дня

читайте такожПроїхала 30 км з простреленими ногами: 15 річна Ліза врятувала людей з Попасної

Генштаб ЗСУ поки що не підтверджував відступ від Попасної, а Міноборони Росії – її зайняття. Однак напередодні низка російських ЗМІ опублікували фото і відео з центру міста з твердженнями, що воно вже під контролем російських військових і бойовиків "ЛНР". При цьому на околицях, як стверджується, ще тривають бої.

Після взяття Попасної в Луганській області під контролем України залишаються два великих міста - Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Очікується посилення натиску на ці міста. За словами Сергія Гайдая, 8 травня після російських авіаударів в них зникло електропостачання.

Раніше повідомлялося, що захисники України протягом 7 травня знищили ще 80 російських окупантів на південному напрямку. Також ЗСУ знищили 10 одиниць ворожої техніки.

Нагадавши, ЗСУ відійшли від міста Попасна в Луганській області і закріпилися на кращих позиціях. Місто обстрілювалося два місяці-воно практично зруйноване, утримувати оборону там важко. Найскладніша ситуація з Сєвєродонецьком і Водівкою, за них постійно тривають бої.

Дивіться онлайн Новини Донбасу:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти