Рашисти пішли на штурм: ворог збирає ударний кулак для атаки на Донбасі - Генштаб

16 квітня 2022, 19:55
На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти намагаються здійснювати вогневий вплив і вести штурмові дії.
війна
/ Facebook/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська готуватимуться відновити наступ на Слов'янськ, на Курахівському та Авдіївському напрямках.

Як розповіли у Генеральному штабі ЗСУ, ворог намагається поліпшити тактичне положення - протягом доби здійснив спробу проведення наступально-штурмових дій і намагався просунутися вглиб населеного пункту Довгеньке, проте успіху не має, зазнав значних втрат. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку з території РФ переміщені підрозділи зі складу 106-ї повітряно-десантної дивізії.

"Після завершення створення ударного угруповання та формування резервів противник намагатиметься відновити наступ у напрямку На Барвінкове та Слов'янськ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Донецькому і Таврійському напрямках окупанти намагаються здійснювати вогневий вплив і вести штурмові дії на більшості напрямків. Ворог посилив угруповання військ за рахунок переміщення з території Бєлгородської області в район населеного пункту Сватове окремих підрозділів Центрального військового округу.

"Ймовірно, противник продовжить штурмові дії вздовж всієї лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях. Зосередить зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, Маріуполь, а також виходу в райони населених пунктів Вугледар і Мар'їнка. Також буде готуватися до наступу на Курахівському та Авдіївському напрямках", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим, спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану підрозділів 1 армійського корпусу, що діє на Донецькому напрямку.

"Це пов'язано зі значними втратами підрозділів, поповнення яких відбулося за рахунок мобілізованих", - додали в Генштабі.

читайте такожУральських танкістів спалили разом з технікою: ЗСУ рознесли колону орків на Чернігівщині

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

У ніч на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти