Живий щит проти РФ: експерт оцінив сценарій перекидання британських спецсил в Україну

16 листопада 2021, 01:40
Олексій Мельник прокоментував можливе збільшення присутності британських військових в Україні.
Україна Британія
/ МЗС України

Британські військовослужбовці вже присутні протягом багатьох років на території України, заявив військовий експерт і співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

Він підкреслив, що британські військові як і військові представники інших країн – членів НАТО, в Україні працюють у складі чотирьох тренувальних місій. Одна з найбільш великих - це британська, зазначив експерт у коментарі Currenttime.

Він звернув увагу на те, що можливе збільшення присутності британських військових в Україні буде пов'язано не з участю в бойових діях, а з підготовкою українських військовослужбовців.

"Разом з тим сам факт цієї присутності – це дуже сильний політичний сигнал. І певною мірою це живий щит, який сприяє цій стратегії стримування російської агресії", - додав Мельник.

читайте такожЗакид десанту і захоплення адмінбудівель: РФ таємно відпрацьовує удар по Україні-ЗМІ

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що дії білоруського режиму Олександра Лукашенка з нелегалами на кордоні Польщі відволікають увагу від активності Росії на кордоні з Україною.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - підкреслив він.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти