Відвертають від дій РФ на кордоні України: США жорстко розкритикували режим Лукашенка

14 листопада 2021, 23:51
Дії режиму Олександра Лукашенка загрожують безпеці, заявив Ентоні Блінкен.
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен / Reuters

Дії білоруського режиму Олександра Лукашенка з нелегалами на кордоні Польщі відволікають увагу від активності Росії на кордоні з Україною, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Це він підкреслив в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау, повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - цитуються в повідомленні слова американського держсекретаря.

При цьому він висловив глибоку вдячність Польщі за її активну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Сполучені Штати, Польща, інші союзники і партнери єдині в прагненні нав'язати Москві значні витрати за її військову агресію і зловмисну діяльність в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники засудили використання вразливих мігрантів і закликали Лукашенка усунути корінні причини санкцій, введених заходом - відмову в правах людини і основних свободах для білоруського народу.

Відвертають від дій РФ на кордоні України: США жорстко розкритикували режим Лукашенка

читайте такожЛюдей залякують стріляниною: Мінськ силою перекидає сотні нелегалів до кордонів

Як відомо, нелегальні мігранти зібралася біля кордону Білорусі та Польщі ще з ранку, 8 листопада. Частина людей пішла в ліси, інші вирушили до КПП, щоб потрапити на територію польської держави. Біженці спробували прорватися через кордон-ламали паркан за допомогою лопат, щипців і підручних засобів. Польські силовики відбивали атаки.

Пізніше мігранти біля кордону з Польщею вирішили розбити наметовий табір. Польські силовики зафіксували сотні спроб прориву на територію країни. На місці як і раніше знаходяться кілька тисяч біженців.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти