Зеленський звільнив всіх обласних воєнкомів - указ

17 серпня 2023, 16:09
1062
Президент України Зеленський підписав указ про звільнення воєнкомів №491/2023.
ВСУ, Владимир Зеленский
Зеленський звільнив всіх воєнкомів / Колаж: Главред, фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних воєнкомів. Про це йдеться на сайті президента.

Зеленський підписав указ №491/2023 "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України".

Повідомляється, що указ набирає чинності з моменту його опублікування.

відео дня

У тексті указу йдеться, що на посади керівників ТЦК та СП рекомендується призначати офіцерів, які беруть участь у бойових діях. Призначення буде відбуватися після перевірки СБУ.

Зеленський звільнив всіх обласних воєнкомів - указ
Зеленський звільнив всіх воєнкомів / фото: скріншот

Скандали з військкомами

Одеський воєнком Євген Борисов під час повномасштабної війни придбав собі дороге майно за кордоном на мільйони доларів. Після отримання підозри Борисов, вже звільнений зі служби, намагався втекти з України. Затримали Одеського "воєнкома" в Києві 24 липня. Його майно заарештовано.

У зв'язку зі скандалом президент Володимир Зеленський доручив провести масштабну перевірку військкоматів і територіальних центрів комплектування.

Національна поліція України на Дніпропетровщині провела обшуки у обласного воєнкома Анатолія Пікало, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

За даними слідства, за півтора року повномасштабного вторгнення РФ на територію України керівник обласного ТЦК встиг оформити на батька кілька автомобілів і дві квартири на території міста Дніпро.

Військовий комісар одного з районів на Закарпатті змушував солдатів будувати собі будинок. Державне бюро розслідувань повідомило йому про підозру.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти