Зеленський підписав оновлений закон про особливий статус Донбасу

24 грудня 2020, 11:40оновлено 24 грудня 2020, 21:16
Президент України скріпив своїм підписом законопроект № 4467 про особливий статус Донбасу.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

У четвер, 24 грудня нинішнього року, президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження ще на рік дії закону про особливий статус Донбасу.

Про це свідчить інформація, яка була опублікована на сайті українського парламенту. "24 грудня повернуто з підписом президента", - сказано в описі законопроєкту №4467.

Тепер дія закону про особливий статус Донбасу поширюється до 31 грудня 2021 року включно. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в регіоні набуває чинності тільки після позачергових виборів органів місцевого самоврядування. А безпосередньо голосування може пройти тільки після виведення незаконних збройних формувань і військової техніки з України і дотриманні ряду інших умов.

читайте такожДонбас не отримає особливий статус: Кравчук заговорив про розпад України

Закон про "особливий статус" Донбасу

  • Верховна Рада 15 грудня продовжила закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" на 1 рік – до 31 грудня 2021 року. Проєкт закону підтримали 304 депутати.
  • У делегації Києва в ТКГ по Донбасу підтримали пролонгацію закону про ОРДЛО. У Кравчука вважають, що такі заходи відповідають політичним домовленостям про встановлення миру в регіоні шляхом переговорів.
  • 9 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що прогресу щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі можуть посприяти переговори в рамках лідерів країн нормандського формату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти