​Зеленський пояснив, як Байден зможе вплинути на ситуацію в Україні

21 грудня 2020, 05:02
Зеленський сподівається, що Байден посилить переговори в Нормандському форматі.
​Зеленський пояснив, як Байден зможе вплинути на ситуацію в Україні
Зеленський розповів, як новий президент США може вплинути на ситуацію на Донбасі / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обраний президент США Джо Байден міг би посилити переговори в Нормандському форматі.

За словами Зеленського, США могли б сильно вплинути на прогрес з переговорами. Більше того, президент сподівається на підтримку Штатів у процесі реінтеграції Донбасу.

"Нам потрібна реінтеграція Донбасу. А щоб реінтегрувати Донбас, потрібні сильні компанії, сильні технології, безпека і гроші. І тут, я вважаю, ми не впораємося самі. І ми бачимо вільну економічну зону на території Донбасу, щоб там були певні преференції для того, щоб зайшов бізнес. І тут ключову роль могли б зіграти Сполучені Штати Америки. Ну і ми розуміємо, що Сполучені Штати Америки на сьогодні - гарант безпеки в світі, серйозний стратегічний гравець, тому такі кроки могли б прискорити фінал війни на Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу", - сказав Зеленський в інтерв'ю The New York Times, опублікованому на сайті президента.​

Крім того, Зеленський зазначив, що без США також неможливо обійтися в питанні окупації Росією Криму.​

читайте такожЗеленський розповів, на які кроки не піде Україна заради миру на Донбасі

"Зараз ми створюємо Кримську платформу і, звичайно, хотіли б в ній бачити ті країни, які будуть ключовими гравцями, ключовими гарантами повернення і деокупації Криму. Повернення Криму і нашої територіальної цілісності. І США могли б бути лідером у цьому напрямку", - додав президент.

Новини США - Україна - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти