Захисники України збили російський вертоліт Ка-52 на Запоріжжі

3 жовтня 2022, 12:25
Російський Ка-52 здійснив "жорстку посадку" в результаті пострілу з переносного зенітного ракетного комплексу. Близько $16 млн перетворилися на купу металу.
Ка-52 Алігатор
Ка-52 Алігатор збили на запорізькому напрямку / скріншот

Спецпризначенці Центру спеціальних операцій Альфа Служби безпеки України збили російський вертоліт Ка-52 Алігатор.

Як повідомляється в Telegram-каналі СБУ, тактична група спецназівців перебувала на передових позиціях, контролюючи район імовірного проходу ворожої авіації.

Після появи в зоні ураження трьох гелікоптерів один з російських Ка-52 здійснив "жорстку посадку" в результаті пострілу з переносного зенітного ракетного комплексу.

відео дня
Скріншот відео СБУ
Скріншот відео СБУ

Вертоліт Ка-52 "Алігатор" - що про нього відомо

Бойовий вертоліт Ка-52 "Алігатор" вважається командирською машиною. Випускається з 2008 року, має на озброєнні гарматну установку з лазерною системою наведення, протитанковий ракетний комплекс, авіабомби та іншу зброю.

Вартість Ка-52-близько $16 млн. Згідно з інформацією з відкритих джерел, країна-агресорка виробила близько 170 одиниць Ка-52.

Як повідомляв Главред, 2 жовтня ударний вертоліт Ка-52 був збитий силами протиповітряної оборони України в Бериславському районі.

Крім того, в районі Лимана Донецької області бійці Збройних сил України збили російський бомбардувальник Су-34. Його реєстраційний номер RF 81852.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти