"Загроза прориву": армія Росії почала нові штурми на Бахмутському напрямку

6 квітня 2024, 10:36
Командир батальйону ЗСУ, який діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські війська розпочали нову хвилю наступів на Бахмутському напрямку.
'Загроза прориву': армія Росії почала нові штурми на Бахмутському напрямку
Біля Часового Яру жорстокі бої / колаж: Главред, фото: 31 окрема механызована бригада, скріншот: deepstatemap

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті повідомили, що російська окупаційна армія розпочала нову хвилю атак на Бахмутському напрямку. Наразі ворог зосереджує власні зусилля в районі Часового Яру.

У звіті ISW повідомили, що 5 квітня російські війська просунулися на північний схід від Бахмута, але підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не було.

"Здається, російські війська активізували свої зусилля на захід від Бахмута, щоб захопити Часів Яр", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Командир українського батальйону, який діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські війська розпочали нову хвилю наступів на Бахмутському напрямку. За його словами, російські війська концентрують свої зусилля в районі Часового Яру та продовжують штурм Іванівського в рамках зусиль щодо обходу українських позицій з флангу у Часовому Яру.

5 квітня позиційні бої продовжувалися в інших місцях на Бахмутському напрямку. Генеральний штаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували на захід від Бахмута в районі Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Андріївки, Кліщіївки та Зеленопілля.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що у ЗСУ розповіли про складну ситуацію на фронті та загрозу захоплення Часового Яру. У Збройних силах України прокоментували ситуацію навколо боїв за місто Часів Яр Донецької області. Українські військові визнають, що ситуація в цьому районі "дуже складна".

У ЗСУ попередили про плани окупантів - Росія накопичує сили для удару. Російські окупанти, найімовірніше, продовжують вивчати обстановку, аналізуючи найбільш підходящі маршрути для запуску БПЛА по території України. Росіяни продовжують накопичувати засоби для нанесення удару.

Ветеран Олег Симороз назвав головну умову для початку контрнаступу ЗСУ. Він вважає, що позиції ЗСУ на полі бою можуть покращитися, коли українські військові отримають 800 тисяч боєприпасів з Європи. Україна може і далі отримувати допомогу від Заходу.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти