Вихід на кордони 1991 року – ще не перемога, Україна повинна дочекатися розпаду РФ – Світан

5 січня 2023, 10:10оновлено 5 січня 2023, 10:51
Після повернення Україною усіх своїх територій, які зараз окуповані, нам доведеться чекати повної перемоги ще не менше двох років.
Украинские военные, ВСУ, Роман Свитан, распад России
Вихід на кордони 1991 року ще не буде перемогою України у війні, вважає Світан/ 93-я ОМБр Холодний Яр, скрін, ua.depositphotos.com

Коли Україні вдасться повернути усі свої території і вийти на кордони станом на 1991 рік, це ще не означатиме повної перемоги над Росією. Повна перемога для України – це розпад Російської Федерації на складові.

Це може статися не дуже швидко. Можливо, доведеться чекати два роки, а можливо й десять. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю Главреду.

"Тож вихід на кордони 1991 року і перехід до глухої оборони – це проміжний результат. Далі має послідувати прикриття нашого неба і кордонів або в результаті вступу України до НАТО (якщо нас туди приймуть за прискореною процедурою), або в результаті надання країнами-членами НАТО або всім блоком гарантій щодо ненападу Росії на територію України", – зазначає Світан.

Хто такий Роман Світан

Роман Світан (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та в інших медіа, пише Вікіпедія.

Він наголосив, що країна-агресорка Росія розвалюватиметься сама, коли тиск внутрішніх проблем стане занадто сильним.

"Коли телевізор почне боротися з холодильником, у РФ почнуться проблеми – той ген імперськості, який є у росіян, зламає державу як таку, і РФ розпадеться на кілька частин", – прогнозує військовий експерт.

Коли РФ може розпастися – прогнози експертів

Раніше дипломат, керівник Центру досліджень Росії, ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко зазначав, що Росія може почати розпадатися, коли окремі її частини почнуть відчувати, що центр у Москві припиняє реально керувати ними. Тоді вони можуть почати поступово відколюватися, і на Росію чекатиме парад суверенітетів.

Також Огризко робив прогноз, що новий 2023 рік буде досить турбулентним для країни-агресора Росії. З диктатором Володимиром Путіним мало хто захоче спілкуватися в цивілізованому світі, а всередині країни йому можуть почати шукати заміну.

У той же час ексголова Луганської ВЦА, екс-заступник міністра з питань ТОТ та ВПО Георгій Тука говорив, що більшість політиків на Заході панічно бояться неконтрольованого поширення зброї масового ураження в результаті поразки Росії і розпаду її на складові частини. Це і є той чинник, який досі стримує процес надання Україні військової допомоги.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти