Військовий експерт спрогнозував, скільки часу ЗСУ доцільно утримувати Бахмут

4 березня 2023, 02:44
Військовий експерт окремо нагадав, що Бахмут - стратегічний об'єкт, оскільки від нього розгалужується мережа доріг на Лисичанськ і Сєвєродонецьк.
Черник, ВСУ
Скільки часу ЗСУ доцільно утримувати: прогноз експерта / Колаж фото УНІАН та скріншот з відео

Бахмут слід тримати до тієї точки розвитку подій в рамках україно-російської війни, яка буде логічною, корисною і доцільною для ЗСУ. Про це в коментарі "24 каналу" заявив відомий військовий експерт Петро Черник.

"Я на 100% довіряю нашому генеральному штабу. Упевнений, що всі потенційні сценарії прораховані. Якщо дійде такий момент, що оперативний відступ буде виправдано – не потрібно цього боятися. Битви можуть бути програні", - пояснив він.

Як каже Черник, у російських окупантів зараз немає достатньої кількості коштів – для того, щоб здійснювати повноцінні класичні військові наступальні операції на двох напрямках – Бахмут і Вугледар.

Експерт нагадав, що Бахмут - стратегічний об'єкт, оскільки від нього розгалужується мережа доріг на Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

"Американці в 1941 році програли шалену битву під час Перл-Харбора. Японці раділи, що "ще півкроку і США впаде, ми будемо переможцями". Не так склалося і таких прикладів можу навести безліч", – підсумував Черник.

Втрати російських окупантів у боях з ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський 15 лютого заявив про катастрофічні втрати Росії. Він нагадав, що держава-агресор зовсім не турбується про своїх солдатів. У тому числі і про випадок, коли в боях під Вугледаром була повністю розгромлена елітна 155-а бригада морської піхоти з Владивостока.

До того, як повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, внаслідок потужних прильотів по позиціях російських окупантів у захопленому Маріуполі Донецької області знищено та поранено десятки росіян.

Як зазначив керівник Служби зовнішньої розвідки України та генерал армії Микола Маломуж, влада Росії приховує реальні втрати своєї армії, які вона несе у війні проти України. За його словами, понад 55 тисяч росіян вже вбито і 60-70 тисяч поранено. Всього близько 100 тисяч убитих і поранених. Він підкреслив, що близько 90% окупантів – без ніг, без рук, з важкими пораненнями і каліцтвами. Назад на фронт повертається лише 10%

Інші новини про війну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти