У Запоріжжі прогриміли вибухи під час тривоги: були влучання ракет у житлові райони

8 січня 2024, 08:08оновлено 8 січня, 12:07
Місцева влада повідомила, що інформація про наслідки ракетного удару буде оприлюднена після відбою тривоги.
Дым, ракета
У Запоріжжі прогриміли вибухи під час тривоги/ колаж: Главред, фото: pixabay, міноборони РФ

У Запоріжжі пролунали вибухи під час масованої ракетної атаки окупантів вранці у понеділок, 8 січня.

Про це повідомляють у мережі. Місцеві Telegram-канали пишуть про кілька вибухів. Зазначається, що деякі райони міста зараз без світла.

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко зазначив, що інформація про наслідки ракетного удару буде оприлюднена після відбою тривоги.

відео дня

"Інформацію про кількість та наслідки ракетних ударів по території міста Запоріжжя та населеним пунктам Запорізької області буде оприлюднено після відбою тривоги. Не допомагайте ворогові, дотримуйтесь інформаційної тиші", – написав очільник ОВА у Telegram.

Ракети влучили у житлові райони

Пізніше Малашко повідомив, що окупанти били крилатими та балістичними ракетами. Було влучання у житлові райони – на відкриті території біля будинків.

"О 07:00 Запоріжжя прокинулося від ракетного удару окупантів. Внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків у обласному центрі пролунало загалом 5 вибухів. Наразі відомо про влучання ракет у житлові райони – на відкриті території та поруч із будинками", – розповів голова Запорізької ОВА.

Він зазначив, що внаслідок ракетної атаки станом на 08:00 відомо про двох постраждалих – чоловіка та жінку. Інформація попередня та може доповнюватися.

"На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби. Зберігайте спокій та утримуйтесь від фото- відеофіксування наслідків прильотів, допоки працюють екстренники", – додав Малашко.

Ракетний удар РФ по Україні 8 січня

Нагадаємо, по всій Україні – тривога, РФ запустила крилаті ракети вранці у понеділок, 8 січня. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й направлятися в укриття.

У Дніпрі, Харкові, Запоріжжі були вибухи. РФ підняла в небо 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та чотири літаки МіГ-31К. Повітряні сили ЗСУ зафіксували пуски ракет по українських містах. Повідомляється, що вже лунають вибухи у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові. Ракети прямують у бік Кропивницького та Львівської області.

Також повідомлялося, що Кривий Ріг під масованим ракетним ударом – в місті чути вибухи. У місті відбулося кілька вибухів, місцева влада повідомляє про масовану ракетну атаку на Кривий Ріг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти